2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

Megújul a Területi Gondozási Központ Csepregen

Dr. Tarsoly Ádám

November elején Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője és Horváth Zoltán, Csepreg polgármestere közösen tartottak sajtótájékoztatót, amely folyamán személyesen is megtekintették az idősek otthonát, ugyanis ennek épülete eshet át energetikai felújításon, köszönhetően a tájékoztató tárgyául szolgáló pályázati sikernek.

Képviselő úr elmondása szerint az elmúlt időszakban számos célra érkezett forrás, amit jól mutat, hogy az Élhető város pályázat keretében 600 millió forint érkezett Csepregre, amelynek több lába van. Ebből az egyik leglátványosabb a Kossuth utcai parkoló kialakítása, útépítés. Szintén hasznos lesz a játszótér, futópálya építése, illetve az idősek otthona melletti park megszépülése is. Ezen túl érkezett még egy 315 milliós forrás a Téglagyári, Tilos erdei utak felújítására, amely szintén egy régen várt álom megvalósulását jelenti. Láthatjuk azt is, hogy folyamatban van egy 387 millió forintos pályázat, amely révén a művelődési ház, hivatal és az egészségház újulhat meg energetikailag és szintén folyamatban van az óvoda és bölcsőde fejlesztése 467 millió forintos összértékből. Emellett a Magyar Falu program is számos célra jutatott forrásokat Csepregre, így például a Zeneiskola, Falumúzeum tetejének megújítására is, és ebbe a sorba illik az a bizonyos 128 milliós támogatás is, amely az idősek otthonának a fejlesztésére érkezik. Fontos, hogy Csepreg további épülése érdekében mindenekelőtt békére van szükségünk és arra, hogy az a szankciós politika, amely érezhetően a mindennapokra, az országra és a város lehetőségeire is rányomja bélyegét, megszűnjön. Emellett pedig szintén fontos, hogy Magyarország megkapja a neki járó forrásokat, amelyekből szintén folytatódhat Csepreg építése. Ezek a források járnak Magyarországnak és meg kell adniuk a brüsszeli bürokratáknak.

Polgármester úr örömét fejezte ki a fenti támogatásokkal kapcsolatban és elmondta, hogy már megválasztása óta kiemelt célként kezelte az idősotthon energetikai fejlesztését, ezért ez utóbbi külön öröm számára. Mindemellett a Területi Gondozási Központ finanszírozási gondjai sajnos továbbra is komoly terhet rónak a városra, de álláspontja szerint a mostani pályázati sikerből is látszik, hogy a városvezetés nem mondott le az intézményről és folyamatosan keresik a megoldást. Ebből a 128 milliós összegből sor kerül a padlás hőszigetelésére, nyílászárók cseréjére, vízszigetelésre, napelemes rendszer létesítésére, valamint további akadálymentesítésre és az épület gépészetének jelentős felújítására.

Polgármester úr zárásként ez alkalommal is megköszönte Ágh Péter országgyűlési képviselőnek a Csepregért végzett kitartó közös munkát, mindig segítőkész hozzáállását.

Csepreg Város Önkormányzata

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Megújul a Területi Gondozási Központ Csepregen
Megújul a Területi Gondozási Központ Csepregen
Megújul a Területi Gondozási Központ Csepregen