2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Megszépülhetnek a művelődési ház belső terei

Megszépülhetnek a művelődési ház belső terei
Csepreg – A városvezetés elkötelezett híve a fejlesztéseknek, a képviselők kitartanak emellett, ezért az április 26-ai testületi ülésen újabb pályázat benyújtását szavazták meg. Megszépülhet a művelődési ház belseje.

Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, hogy fontosnak tartják, hogy minden olyan pályázati lehetőséget megragadjanak, melynek segítségével modernizálódhat az intézményi hálózat. Nemrég jelent meg Magyarország Kormányának felhívása a közösségi művelődési intézmény- és szervezetrendszeren belül a közösségi képzési és tehetséggondozó szolgáltatást biztosító infrastruktúra kialakítása és fejlesztése céljából. A pályázat célcsoportja a köznevelési intézményekben tanulók, dolgozók, és az egész életen át tartó tanulásban részt vevők.
- A pályázatban több céltevékenységet is meg lehetett nevezni, mi úgy döntöttünk, hogy tanulási, képzési, továbbá szakköri-, csoport- és klubhelyiséget szeretnénk kialakítani - tette hozzá a bizottsági elnök. - Mindennek a helyszíne a Petőfi Sándor Művelődési - Sportház és Könyvtár lenne. Régi álmunk válna valóra, ha megszépülhetne az épület egy része. Az egész életen át tartó tanulásra alkalmas helyiségek kialakítását, átalakítását, meglévő helyiség korszerűsítését segíti a pályázat. Ehhez kapcsolódóan belsőépítészeti kialakításokra is lenne lehetőség, a tanulási folyamatokhoz szükséges kiszolgáló helyiségeket (például mosdó, öltöző) is lehetne fejleszteni, az épületet bővíteni. Kialakíthatunk akár kézműves vagy digitális művészeti műhelyt, táncpróba- vagy színjátszó-köri próbatermet, de másfajta klubhelyiségeket is.
A pályázat kiköti, hogy legalább 15 főből álló csoport befogadására, leültetésére és egyidejű foglalkoztatására alkalmas oktató- vagy foglalkoztató teret hozzanak létre, illetőleg ha már van ilyen, azt korszerűsítsék. A pályázaton 5-20 millió forintot közötti forrást lehet elnyerni.
Bízunk a most benyújtott pályázatunk sikerességében - nyilatkozta a bizottság első embere.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.