2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

Megkezdődött a Csepreg Téglagyári és Tiloserdei külterületi utak felújítása

Megkezdődött a Csepreg Téglagyári és Tiloserdei külterületi utak felújítása

Csepreg Város Önkormányzata sikerrel pályázott a Vidékfejlesztési Program keretén belül VP6-7.2.1.1-21 kódszámon, Külterületi helyi közutak fejlesztése címen meghirdetett felhívásra, amelynek köszönhetően útfelújítási projektje mindösszesen ~298,24 millió Forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásra vált jogosulttá. A támogatás 95% intenzitású, a projekt összköltsége ~314,02 millió Forint.

A fenti projekt keretén belül Csepreg egy régi problémája a közeli Bene-hegyre való közlekedés oldódik meg. A jelenleg még változó szélességű, kifejezetten gyenge minőségű, megfelelő vízelvezetéssel nem rendelkező és egyes járművekkel biztonságosan igénybe nem vehető útszakasz modern technológiával kerül felújításra. Ennek eredményeként egy teljes egészében új, színvonalas, biztonságos, turisták számára is bátran ajánlható közlekedési útvonal jön létre.

A fejlesztés lehetővé teszi nem csak a helyi borosgazdák, túrázok biztonságosabb közlekedését, de segítségével Csepreg turisztikai terveinek egyik fő akadálya is elhárul. Ennek köszönhetően a város Bükfürdő turisztikai desztinációjában betöltött szerepe is jelentősen javulhat, a Bene-hegyi tó és a körülötte elhelyezkedő szolgáltatók már nyugodtan kiajánlhatóvá válnak bárki számára, illetve a szervezetett utak lehetősége, színvonala is sokat javul.

Csepreg Város Önkormányzata a címben szereplő, Csepreg 0340/1, 0340/4,0401 hrsz.-ú út felújítását megkezdte, a munkálatok során cement alapú hideg remix eljárással készülő útalap és szakszerű, hatékony vízelvezetés is kialakításra kerül.

Projekt megvalósításának tervezett fizikai befejezése: 2023.08.30.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Megkezdődött a Csepreg Téglagyári és Tiloserdei külterületi utak felújítása