2020. április 5. vasárnap
[Répcevidék]

Ingyenes gyermekétkeztetésről született döntés Csepregen

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon határozatban döntöttem arról, hogy a Csepreg Város Önkormányzata a gyermekétkeztetés keretében valamennyi a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézményben, valamint a beiskolázási körzetet (Csepreg, Tormásliget, Tömörd, Lócs, Meszlen települések) érintően a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában jogviszonnyal rendelkező gyermek részére igény esetén térítésmentesen biztosítja 2020. április 30. napjáig a napi egyszeri meleg ételt, házhoz szállítva, egyszer használatos eldobható edényzetben.

Arra kértem mindkét érintett intézmény vezetőjét, hogy haladéktalanul mérjék fel az igényeket, annak érdekében, hogy az ellátást az önkormányzat minél előbb zökkenőmentesen megszervezhesse.


A házhoz szállítást a közétkeztetési szolgáltató fogja elvégezni Csepregen, míg a tömördi, lócsi, tormásligeti, valamint a meszleni gyermekek esetében az illetékes önkormányzatokkal egyeztetünk a kiszállítás mikéntjéről.


Felhívom a figyelmüket, hogy stratégiai jelentőségű a gyermek visszaterelése a közétkeztetés rendszerébe a közétkeztetési ellátási struktúra hosszútávú fenntarthatósága érdekében, valamint készülve egy jövőben esetleges szigorúbb kormányzati korlátozó intézkedésre is, hiszen a gyermekek napi szintű meleg étellel való ellátása elengedhetetlen az egészséges fejlődésükhöz.


Csepreg, 2020. március 19.


Horváth Zoltán s.k.
polgármester

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.