2020. június 1. hétfő
[Répcevidék]

Iklanberényiek választása

SB
Iklanberényiek választása
Október 13-án az egész ország az önkormányzati választásokra figyelt. A régió legkisebb településén, Iklanberényben 61 választásra jogosultból 52 helyi tett eleget állampolgári kötelezettségének. 2 polgármester közül lehetett választani, és 3 képviselőjelölt várta a szavazatokat.

A megmérettetésből 27:24 arányban Mészárosné Nagy Mária került ki nyertesen, így 5 évig ő lesz a település polgármestere. A képviselő-testületbe Mészáros Péterné került 37 vokssal, így ő lett az alpolgármester; Berényi György és Sulics Istvánné 27-27 szavazatot kapott, így sorshúzás után Berényi György kapott helyet.
A polgármester asszony Bükről került Iklanberénybe, mikor 30 éve férjhez ment. 2 gyermeke van, akik itt nőttek fel. 25 éve aktívan részt vesz a település életében. Volt képviselő, alpolgármester és 8 évig polgármester. A beiktatásra október 21-én került sor, ezután beszélgettük a tervekről.
- Többen megkerestek a lakosok közül, hogy szeretnék, ha indulnék polgármesternek, és támogatnának is benne. Hosszas mérlegelés után döntöttem, mivel csak képviselőnek szerettem volna indulni, és úgy gondoltam, mégis megpróbálom.
Terveim között szerepel a falura vonatkozó pályázatok beadása. Amit tudunk, mindenre beadjuk. Továbbiakban folytatni szeretnék a falu szépítését, közösségi programok szervezését a lakossággal. Jelenleg folyamatban 2 pályázatunk van. Az egyiket már elnyerte a település, ami a jelenlegi játszótér helyén megépülő sportpark létesítése. A másik pályázat a temetői kerítés cseréjére lett beadva, de ezt még nem bírálták el. Ezt is nagyon várjuk, hogy megkapjuk.
Jövő évben Iklanberényben kerül megrendezésre a Berények Találkozója, ami utoljára 2007-ben volt itt a településen. Akkor magánszervezésben (a Mészáros és a Sulics család vállalta fel a vendéglátást) jöttek a társtelepülések képviselői.
Továbbra is szeretnénk a már jól bevált falugondnoki szolgálatot folytatni, mert ez a falunak - főként az idősebb lakosságnak - hatalmas segítség (gyógyszerkiváltás, vérvételre való szállítás, vásárlás, ügyek intézése stb.).
Továbbá szeretném itt megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a lakosságnak, hogy támogattak. Minden erőmmel azon leszek, hogy munkámmal meg legyenek elégedve, és igyekszem azért is, hogy mindenkinek mindenben tudjak segíteni.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.