2023. március 22. szerda

Felújítások, farsangi felvonulás, adománygyűjtés, szemétszedés Lócson

Reichardt Nikolett
Felújítások, farsangi felvonulás, adománygyűjtés, szemétszedés Lócson

Nagy lendülettel kezdtük az évet Lócson, két beruházás is elindult, elsőként az evangélikus templom tetőszerkezetének felújítása történt meg, a kereszt renoválásával folytatódnak a munkálatok. Továbbá az egykori iskolaépület felújítása is megkezdődött szintén a tetőszerkezet felújításával. A 25 millió forintos Magyar Falu program támogatással és további 6,5 millió forint önkormányzati önerőből megvalósuló beruházás a nyílászárók cseréjével, külső homlokzat felújításával, szellőző kavicságy kialakításával folytatódik, majd a belső munkálatok következnek.
Februárban online farsangi jelmezversenyt hirdetett az önkormányzat, az elkészült kreációkat február 26-án jelmezes felvonulás keretében mutatták be a közönségnek, fánkozás és teázás mellett. Találkoztunk szellemmel, kismajommal, spanyol táncoslánnyal, Minnie egérlánnyal, kalózlánnyal, sörcsapolóval és söröskorsóval, Frédivel, szerzetessel, az egyik ötletes jelmez a Sinopharm vakcina volt, nem hiába, sikeresen el is űzte a vírust és a telet is, így lelkesen szervezzük már június 25-ére a II. Rózsafesztivált a településen.
A sajnálatos ukrán-orosz konfliktus menekültjeinek megsegítésére március 5-én adománygyűjtő akciót szervezett az önkormányzat, a Róci Egyesület és az egyházközösség, melynek keretében nagyon sok felajánlás érkezett, megtelt a falubusz. Az adományokat a bői gyűjtőpontból a Győri Egyházmegyei Karitász jutatta el Beregszászra. Ezúton is hálásan köszönjük a felajánlásokat!
Március 19-én önkéntes szemétszedésre hívta a lakókat az önkormányzat és a civil egyesület, csatlakozva a „Vesszen Minden Útmenti Szemét" című kezdeményezéshez, melynek fővédnöke Ágh Péter, aki gondoskodik az összegyűjtött hulladék elszállításáról. „Idén is sok szemetet szedtünk össze 4-5 fős csoportokba szerveződve, Lócsról minden irányba kivezető útszakaszok mentén. Hálásan köszönöm minden lelkes önkéntes munkáját, külön öröm volt számomra, hogy szép számmal jöttek aktív nyugdíjasok, külföldi lakosaink és 7-8 éves kislányok is csatlakoztak, mindvégig fáradhatatlanul gyűjtötték az eldobott hulladékokat. Köszönöm azoknak is, akik szombaton más elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni, de már pénteken előre dolgoztak az Iklanberény felé vezető szakaszon. Jövőre folytatjuk!" - mondta el Horváth Ildikó polgármester.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Felújítások, farsangi felvonulás, adománygyűjtés, szemétszedés Lócson
Felújítások, farsangi felvonulás, adománygyűjtés, szemétszedés Lócson
Felújítások, farsangi felvonulás, adománygyűjtés, szemétszedés Lócson