2020. július 6. hétfő
[Répcevidék]

Falugyűlés Nagygeresden

Németh Lajosné
Falugyűlés Nagygeresden
Évente legalább egyszeri alkalommal, előre meghirdetett módon kell megtartani a közmeghallgatást.
A közmeghallgatás időpontját a képviselő-testület az éves munkatervében megtervezheti.

Településünkön így esett a választás már évekkel ezelőtt március 8.-ra, hogy a kötelező feladatokon túl a hivatalos részt követően, egyúttal a hölgyek köszöntésére is sor kerülhessen.
Az idén is hasonló forgatókönyv szerint zajlott az esemény, azzal a kis különbséggel, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselő úr is jelen volt a rendezvényen.
A szokásokhoz híven, részletes beszámolót kaptak az érdeklődők a 2017-es év tevékenységeiről, a kulturális programoktól kezdve a sportrendezvényeken át, a főzőversenyekig.
Polgármester úr bepillantást nyújtott az önkormányzati gazdálkodás főbb számadataiba, és kérte a lakosság véleményét olyan kérdésekben, amelyek a település fejlesztésére, formálására irányultak.
Szó volt a tavalyi év beruházásairól, melynek egy része az államtól kapott konszolidációs összegből valósulhatott meg. Beszédében elhangzottak a már elnyert, sikeres pályázatok segítségével megvalósulható 2018-as beruházások.
A falugyűlés elé terjesztette a képviselő-testület által jóváhagyott idei rendezvénynaptárt, amelyben
a tervek szerint, most is jut minden hónapra egy vagy két közösségi program.
A jelenlévők kimerítő információkhoz juthattak a közmeghallgatás során, kerülendő mindenféle szóbeszédet, mellébeszélést.
A hivatalos rész lezárása után, a hölgyek köszöntése következett a Nemzetközi Nőnap alkalmából.
Polgármester úr méltatta a lányok, asszonyok példás helytállását az élet minden területén, és arra kérte férfitársait, hogy e szép tavaszi ünnep alkalmából tisztelettel, és az év korán nyíló legszebb virágaival köszöntsék őket!
A méltató szavak után, - a képviselő-testület férfi tagjaival karöltve,- átnyújtotta a hölgyeknek az önkormányzat ajándékát, egy gazdagon virágzó cserepes növényt.
Ágh Péter képviselő úr néhány kedves szót követően, egy szál tulipánnal fejezte ki a hölgyek iránti tiszteletét.
Az este ezzel még nem ért véget, hiszen az ajándék tortaszeletek elfogyasztása után, népi komédiákon szórakozhatott a szépszámú közönség. Az ikervári Rába(p)ART Társulat előadása, félreértésekből adódó helyzetkomikumra épült, amely sok mosolyt csalt a nézők arcára.
A fontos, komoly témákról szóló délután, végül vidám, könnyed estével ért véget.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Falugyűlés Nagygeresden
Falugyűlés Nagygeresden