2022. december 5. hétfő
[Répcevidék]

Elkészült a Bükre vezető út egy szakaszának felújítása

yde
Elkészült a Bükre vezető út egy szakaszának felújítása
„A Tompaládony és Mesterháza közötti út és a Mesterházán áthaladó szakasz felújítását a Kormány Magyar Falu programja támogatta. A beruházás révén jobb úton lehet Bükre és térségébe is eljutni” – tájékoztatta lapunkat Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Az átadón Dohi Zsolt, Mesterháza polgármestere köszönetet mondott a fejlesztésért. Böröcz Miklós, a Magyar Közút megyei vezetője elmondta: A Cirák-Tompaládony-Zsira összekötő út Tompaládony település vége és Mesterháza település kezdete között, valamint Mesterháza átkelési szakaszán összesen 1,5 km hosszon került felújításra. A kivitelezésre a Magyar Falu program adott lehetőséget 244 millió Ft-os értékben. A beavatkozást indokolta, hogy a Bük megközelítésében is fontos szerepet betöltő útszakasz 30-35 éves burkolata erősen deformált, egyenetlen volt. A kivitelezési munkák október elején kezdődtek és annak ellenére, hogy a szerződéses határidő csak jövő tavasszal jár le, a kedvező időjárásnak és a kivitelező jól szervezett munkájának eredményeként november végén már befejeződtek. A felújítás keretében a burkolat profilmarása után a lokális pályaszerkezeti hibák kijavítására került sor, majd 2 réteg aszfaltburkolat beépítése történt, összesen 12 cm vastagságban. A munkálatokat padkafeltöltés, burkolatjel festés és táblacsere zárta.
Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, Ágh Péter hozzátette: „Az elmúlt években komoly munka indult el azért, hogy Csepreg és Bük megközelíthetőségét javíthassuk. Ebbe a sorba illeszkedett a két városon átvezető állami út felújítása, majd a Tormásligetet, valamint Szombathely felől a söptei és vasasszonyfai szakaszokat érintő munkálatok. A sor most Mesterházánál folytatódott és ismét látványos eredményt hozott a kormány támogatása révén. A beruházás szolgálja a mesterháziakat és mindazokat, akik Bükre vagy a környékére utaznak, akár munkavégzés, akár a turizmus miatt. Sok még a feladatunk, így az a célunk, hogy az ilyen jellegű beavatkozásokat a jövőben is megvalósíthassuk a térség építése érdekében" - húzta alá Ágh Péter.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.