2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

Élhető-Fenntartható Komplex Városfejlesztés Csepregen

Élhető-Fenntartható Komplex Városfejlesztés Csepregen

600 millió forint összegű újabb támogatás érkezik Csepregre a fenti elnevezésű pályázat keretében. A projekt meglehetősen összetett, számos területen fog fejlődést hozni a településnek.

A támogatásnak hála megvalósulhat a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtár teljes belső felújítása, külön tekintettel annak színháztermére, a könyvtár akadálymentesítésére, a belső terek burkolatainak felújítására, belső terek kialakításának újragondolására. Figyelembe véve azt, hogy ez az épület meghatározó szerepet játszik Csepreg közösségi életében, kultúrájában, külön sajnálatos, hogy az egykori impozáns járásbírósági épület régóta nem esett át érdemi felújításon.

A hétköznapok során már egyre gyakrabban tapasztalható kis városunkban is a parkolási probléma. Ennek enyhítésére is lehetőség nyílt: A Kossuth utcában kétoldali párhuzamos parkoló kerül kialakítása 150 méter hosszúságban a Széchenyi köz és a Kossuth utca kereszteződésétől kezdődően. Ezen túlmenően néhány további közlekedési fejlesztés is betervezésre került: a Kossuth utcában az Egészségház és a Hivatal között gyalogos átkelési lehetőség kialakítása. A csepregi Nádasdy utcában az óvodát, általános iskolát és az újonnan épülő bölcsődét védve 2 db forgalmi küszöb kialakítása.

Teljes felújításon esik át a Kossuth utcai park is, amely tervezése során - figyelembe véve az önkormányzat által végzett közvéleménykutatást és a Területi Gondozás Központ közelségét - a rekreációs célok élveztek prioritást. Ebben a témakörben érdemes kitérni arra is, hogy a Malomkert területén futópályát alakíthat ki a város, a terület által meglévő szabadidős tevékenységek bővítéséként. A Széchenyi téren úgynevezett okospadok kerülnek kihelyezésre, továbbá a Széchenyi tér kamerarendszere is fejlődni, bővülni fog.

Nem utolsósorban a pályázat lényeges eleme egy útfelújítási elem is csapadékvízelvezetés-rekonstrukcióval, amelyre 110.000.000 forint került elkülönítésre.

Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy nagyon örül a fenti pályázati sikernek, és köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek a kitartó, közös előkészítő munkában betöltött szerepvállalásáért, hathatós közbenjárásáért, amely lehetővé tette a fenti fejlesztéseket.

Csepreg Város Önkormányzata

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.