2023. június 2. péntek
[Répcevidék]

Csepregen is adományt gyűjtöttek a horvátországi földrengéskárosultak javára

Dr. Tarsoly Ádám
Csepregen is adományt gyűjtöttek a horvátországi földrengéskárosultak javára

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban több földrengés rázta meg Horvátországot, melyek közül néhányat Magyarországon is érezni lehetett. Míg azonban itthon e mozgások szerencsére az ijedtségen túl nem igazán okoztak nagyobb gondot, addig a világsajtót bejárta a Horvátországban összedőlt házak fényképe.
E katasztrófa láttán magyarországi adománygyűjtések szerveződtek, így alakult, hogy Kissné Krály Mária, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke megkereséssel élt Csepreg Város Önkormányzata felé is, amely felhívásokat tett közzé a lakosság számára, és a városháza is adománygyűjtő ponttá vált.
A város lakói közül sokaknál talált meghallgatásra a kérés, köztük a Csepregi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél is. Az egyhetes adománygyűjtés alatt nagyságrendileg 700.000 Ft értékű tárgyi és némi pénzadomány gyűlt össze. Volt, aki hősugárzókat hozott, így abból 3 db került az autóra, amelyen többségében élelmiszerek, tisztálkodási szerek, takarítószerek, ágyneműk, paplanok, takarók, kabátok, ruhák, cipők, pelenkák és ásványvizes palackok várták az indulást. 2021. január 08. napján végül útba indult a segítség Horvátország katasztrófa sújtotta térségébe.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.