2022. december 5. hétfő
[Répcevidék]

Csepreg Téglagyári és Tiloserdei külterületi utak felújítása

Dr. Tarsoly Ádám
Csepreg Téglagyári és Tiloserdei külterületi utak felújítása

Mindösszesen 298.241.514,- forint összegű támogatással valósulhat meg Csepreg régi vágya, a Téglagyári és Tiloserdei külterületi utak felújítása.

Horváth Zoltán polgármester úr elmondta, hogy bár természetesen maga is tisztában volt a várost a közeli szőlőheggyel, tóval összekötő út állapotával, felújításának fontosságával, de a lakosság részéről is régóta kapott megkereséseket e tárgyban. Ez az útszakasz turisztikai szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, ugyanakkor mindennapos keserűséget okoz a borosgazdáknak, helyi lakóknak is. Állapota vitán felül rossz, annak ellenére is, hogy időről időre az önkormányzat és a helyi borosgazdák is próbálták kavicsozással, kisebb léptékű javításokkal enyhíteni a problémát. Minderre tekintettel polgármester úr hatalmas eredményként értékeli, hogy ez a régóta fennálló probléma - amelynek orvoslása sajnos bőven túlmutat a város saját költségvetésén - most korszerű, átfogó technológiával és teljesen alapjaiban oldódhat meg.

A felújításra kerülő szakasz a Hunyadi utca végétől kezdődik külterületen és a Rotterman kerthez vezető útkereszteződésnél ér véget a csepregi zártkerti területek és a csepregi erdő határán. A tervek szerint hidegremixes eljárással stabil alapréteg kerül kialakítása, amelyet követően közel 2 km-en 4 méter szélességben 3,5 cm kötő és 3,5 cm kopó aszfaltréteg fogja biztosítani a biztonságos közlekedést az útszakasz környezetében élők az itt gazdálkodók és a turisztikai céllal idelátogatók számára egyaránt. A projekt keretében a csapadékvíz elvezetése is megoldásra kerül.

Polgármester úr ez alkalommal is köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki minden megkereséséhez, kezdeményezéséhez segítőkészen állt hozzá és aki nélkül nem jöhetett volna létre a fenti újabb pályázati siker.

Csepreg Város Önkormányzata

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.