2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Befejeződtek a munkálatok

Balázs Anikó
Befejeződtek a munkálatok

Közel sem volt egyszerű, több nehézség és akadály leküzdése után most mégis kijelenthetjük, hogy Meszlenben végre befejezték a csatornázási munkálatokat, és a teljes faluban kiépítették a szennyvízelvezető hálózatot.
Az elnyert európai uniós pályázattal Vasszilvágy, Acsád, Meszlen és Vát szennyvíz-elvezetése, tisztítása és a büki szennyvíztisztító telep fejlesztése miatt sok ember mindennapjai válhatnak majd komfortosabbá .
A fejlesztés alatt álló büki szennyvízelvezető és -tisztító rendszerhez Meszlen település 2020. november 16-tól csatlakozik próbaüzem keretében. A próbaüzem ideje alatt a szolgáltatás igénybevétele ingyenes. A leendő üzemeltető a Soproni Vízmű Zrt. ad majd további tájékoztatást az üzemeltetésre történő átvételről, a szolgáltatási díjakról és a szerződéskötésekről.
Jól meg kell gondolni, ha esetleg valaki nem szeretné az adott szolgáltatást igénybe venni, hiszen a környezetterhelési díjról szóló 2003.évi LXXXIX. törvény 11 § értelmében neki talajterhelési díjfizetési kötelezettsége lesz.
Sokan nem is tudják, mennyi munkával, tervezéssel, utánajárással és átszervezéssel, néha veszekedéssel járt, amíg idáig ez a dolog eljutott - így úgy gondolom, nagy köszönet illeti a falu vezetését, polgármesterünket is!

Ez a szolgáltatás tényleg mindenki számára kényelmesebbé teszi a mindennapokat, így éljünk vele!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.