2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

A CSEPREGI BÖLCSŐDE KAPACITÁSBŐVÍTŐ FEJLESZTÉSE

A CSEPREGI BÖLCSŐDE KAPACITÁSBŐVÍTŐ FEJLESZTÉSE

Csepreg Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciuma sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a csepregi bölcsőde kapacitásbővítő fejlesztésére. A TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00009 számú projekt Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 326,49 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt célja a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény meglévő épülete mellett egy új bölcsődei épület kialakítása volt a kapacitásproblémák orvoslása, a bölcsődei nevelés minőségének növelése, gyermekek harmonikus fejlődésének elősegítése, esélyegyenlőség biztosítása és a fenntarthatóság erősítése érdekében.

A projekt eredményeként Csepregen a Nádasdy utca 15. szám alatt egy új, földszintes, két gyermekszobával rendelkező, közel 380 m2 alapterületű bölcsődeépület épült. A korábban az óvoda épületében működő bölcsődei csoport is az új épületben kapott, így az intézmény kapacitása egy új bölcsődei csoporttal bővül. A két bölcsődei csoportszobán túl gyermeköltöző és -átadó, mosdó, gyermekszobai-, játék-, heverő-, ágynemű- és textilraktár, egy kerti játék- és matractároló és gyermekkocsi tároló is helyet kaptak az épületben az egyéb kiszolgáló helyiségek (melegítőkonyha, teakonyha, gondozónői iroda, öltöző, hulladéktároló, stb.) mellett. A gyermekszobákhoz kertkapcsolattal rendelkező terasz is épült.

Az akadálymentesítés szempontjaira tekintettel az épület megközelítése, a bejutás és belső közlekedés is teljesen akadálymentes, valamint az épület előtt egy akadálymentes parkolóhely is készült.

A projekt keretében a bölcsődei működéséhez szükséges eszközöket is beszereztünk, továbbá egy új, 15 személyes kisbuszt, mellyel a bölcsődét fenntartó társulás településeiről szervezett, rugalmas és költséghatékony módon történik a kisgyermekek szállítása.

A fejlesztést Csepreg Város Önkormányzata és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciuma valósította meg a Széchenyi 2020 program keretében.
A projektről bővebb információt a www.csepreg.hu és a www.vasmegye.hu oldalon olvashatnak.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.