2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

58 család kapott ingyen tűzifát

A nagy hidegben is segített az önkormányzat

yde
58 család kapott ingyen tűzifát
Az elmúlt hetekben megkezdődött Csepreg Város Önkormányzatának akciója, melynek során ingyen tűzifát osztottak a rászorulóknak. Fokozott figyelmet fordítottak mindazokra, akik számára a hideg elleni védekezés komoly kihívást jelent a kemény mínuszokban.

Összesen 76 kérelem érkezett be Horváth Gábor elnök vezette Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottsághoz, akiknek bírálata alapján 58 helyre került a szociális alapon adható tűzifából.

A Belügyminisztérium kifejezett kérése és a mi szándékunk is az volt, hogy a nagy hidegre való tekintettel a rászorulók minél előbb melegedhessenek az otthonukban - nyilatkozta Horváth Gábor bizottsági elnök, aki hozzáfűzte: összesen 91 köbméter fát szállíthattak ki a hátrányos helyzetűeknek, az egyedül élő idős embereknek, valamint a nagycsaládosoknak.

A munkát rendkívüli gyorsasággal végezték el a városgazdálkodás munkatársai, a kérelmezőkhöz 1-3 köbméter fa került. Január 11-vel be is fejeződött a kiszállítás, így minden házban biztosított már a szükséges tüzelőanyag- ezt már Horváth Zoltán képviselő, a városgazdálkodás felelős vezetője nyilatkozta. A képviselő örömét fejezte ki, hogy segíteni tudtak a nagy hidegben 58 rászoruló családnak, hiszen így minden háztartásban éghet már a tűz a kályhákban az önkormányzat segítségével.

Nagyon szoros az együttműködés a Bencsik Géza elnökletével vezetett Csepreg Város Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesülettel, melynek tagjai folyamatosan járőröznek, s jelzik az önkormányzatnak, ha olyan rászorulóval találkoznak, akinek segítségre lenne szüksége élethelyzetéből adódóan- nyilatkozta Vlasich Krisztián polgármester. A cél továbbra is az, hogy minden olyan családhoz, ahol szükség van a segítségre, eljussanak és valamilyen formában segíteni is tudjanak- összegezte a célokat a város első embere.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.