2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

2021 is a fejlesztések éve Egyházasfaluban

Major Izabella
2021 is a fejlesztések éve Egyházasfaluban

A veszélyhelyzettől szorongatott, de a reményt ébren tartó, böjti szelektől simogatott világunkban, az elmúlt évek sikereiből erőt merítve próbálunk élni és terveinkhez hűen előrelépni az idei esztendőben is kis falunkban.
Tavasz beköszöntével már lépten-nyomon újra mosolyognak ránk a húsvétvárás örömére kinyílt, aprócska virágok a természet rendje szerint, és a szépítésre, díszítésre sosem rest asszonyi kezek által.
A fejlesztés nagy horderejű területein is biztatóan telt az első negyedévünk, főképpen a Magyar Falu program tavalyi, sikeres pályázatainak köszönhetően.
Az önkormányzat épületének felújításához is elkezdődtek a szükséges munkálatok. Új járólapot kapott a nagyterem, és folyamatban van a napelemek felhelyezése is. Az épület mögött néhány éve létesített játszótér is elnyerte a tervek szerinti végső formáját. Új, biztonságos elemekkel gazdagodva várja a kicsiket az önfeledt kikapcsolódásra.
Amilyen nagy öröm a játszótér kis apróságainknak, olyan nagy boldogság községünk felnőtt lakosságának, hogy a régóta dédelgetett vágyálomra, az új kultúrház létesítésére benyújtott pályázatunkon 145 millió Ft-os támogatást nyertünk. Így végre minden hátráltató tényezőt legyőzve indulhat évtizedes álmunk megvalósítása, az új kultúrház megépítése községünk egykori büszkeségének, a nagy múltú Ebergényi-kastély, illetve a KALOT épületében, ahol a művelődésre vágyók, s a különböző szervezetekbe gyűlt kis közösségek igazi otthonra és működési területre találhatnak.
A húsvét beköszöntével az első sikeres negyedév után a terveknek megfelelően folytatódik majd a tavaly megkezdett fejlesztéssorozat, többek közt az utakra és járdákra vonatkozóan. Reményeink szerint 2021 is a legeredményesebb évek egyikeként szerepel majd kis falunk történetében.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
2021 is a fejlesztések éve Egyházasfaluban
2021 is a fejlesztések éve Egyházasfaluban
2021 is a fejlesztések éve Egyházasfaluban