2021. január 16. szombat
[Répcevidék]
Önkormányzat
Csepregen megújul a temető

Csepregen megújul a temető

Csepreg

Befejeződtek a munkálatokBefejeződtek a munkálatok

Meszlen

Őszi munkálatokŐszi munkálatok

Nagygeresd

Társadalmi munka CsáfordjánosfánTársadalmi munka Csáfordjánosfán

Csáfordjánosfa

SIMASÁGSIMASÁG

Simaság

Mi jut eszedbe Csepregről?Mi jut eszedbe Csepregről?

Csepreg

Járdafelújítás CsepregenJárdafelújítás Csepregen

Csepreg

Iklanberényi hírek Iklanberényi hírek

Iklanberény

Új útburkolat SzakonybanÚj útburkolat Szakonyban

Szakony

Hely Értékleltár és civil egyesület alakul LócsonHely Értékleltár és civil egyesület alakul Lócson

Lócs

Az elmúlt időszakban két falufórumot is összehívott Lócs Község Önkormányzata. Az első alkalommal a Leader Helyi Értékleltár létrehozására irányuló projekt keretében Bozzay Balázs, a BFH Európa Kft. projektmenedzsere tartott előadást az értékleltárral kapcsolatos tudnivalókról, feladatokról.

Új utca aszfaltozásaÚj utca aszfaltozása

Und

Chernelházadamonya híreiChernelházadamonya hírei

Chernelházadamonya

2020 tavaszán helyi szinten komoly változások indultak a kis, Répce menti településen. A képviselő-testület elhatározása alapján több új, a települést érintő terv megvalósítása mellett döntött a falu vezetése.

#maradajotthon Völcsejen!#maradajotthon Völcsejen!

Völcsej

Március közepe óta alapvetően változott meg az emberek élete Magyarországon a koronavírus következtében. Szőke Attila, Völcsej község polgármestere beszélt a helyi helyzetről.

Falufórum SzakonybanFalufórum Szakonyban

Szakony

A 2019-ben lezajlott helyhatósági választás után Szakony élére új vezetőség került. Csenár Mátyás polgármester (a második fordulóban kapott többségi szavazatot) és a képviselő-testület fő feladatának tekinti a településen élők megfelelő tájékoztatását, a helyiek kérésének, építő jellegű kritikájának megismerését. Ennek érdekében 2020. február 9-én falufórumra hívták a szakonyiakat.

Helyi értékleltár Nagygeresden.Helyi értékleltár Nagygeresden.

Nagygeresd

Nagygeresd Község Önkormányzata az idei közmeghallgatás keretén belül szervezte a Leader Helyi Értékleltár projekt első fórumát. A hallgatóság első kézből, az Ökoszféra Kft. ügyvezetőjétől, Bozzay Balázs úrtól értesülhetett a munkatervvel kapcsolatos feladatokról. A tervezet célja a helyi értékek védelme és a későbbi Leader-pályázatok kritériumrendszerének megalapozása.

95 év95 év

Tormásliget

Február 12 -én délután köszöntöttük Czetin Tamás alpolgármester úrral Bugovics Istvánnét, Annus nénit a 95. születésnapján.

Ingyenes gyermekétkeztetésről született döntés CsepregenIngyenes gyermekétkeztetésről született döntés Csepregen

Csepreg

Tájékoztatom Önöket, hogy a mai napon határozatban döntöttem arról, hogy a Csepreg Város Önkormányzata a gyermekétkeztetés keretében valamennyi a Csepregi Óvoda és Bölcsőde Közös Igazgatású Köznevelési Intézményben, valamint a beiskolázási körzetet (Csepreg, Tormásliget, Tömörd, Lócs, Meszlen települések) érintően a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában jogviszonnyal rendelkező gyermek részére igény esetén térítésmentesen biztosítja 2020. április 30. napjáig a napi egyszeri meleg ételt, házhoz szállítva, egyszer használatos eldobható edényzetben.

Jövőkép LócsonJövőkép Lócson

Lócs

A település lakossága a 2019. októberi választásokon ismét bizalmat szavazott a már több éve együtt dolgozó képviselőknek.

Szépkorúak köszöntéseSzépkorúak köszöntése

Csepreg

Csepreg Város Polgármestere, Horváth Zoltán február 18-án Csepreg két lakosát is 90. életévének betöltése alkalmából köszöntötte.

Csepregi Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatbanCsepregi Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatban

Csepreg

Biztosítjuk Önöket, hogy városunk vezetése is folyamatosan monitorozza a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos fejleményeket.

Új orvosi eszközök pályázatbólÚj orvosi eszközök pályázatból

Bük

A kormány Magyar Falu Programja révén új orvosi eszközökkel gyarapodott a Répcementi Önkormányzati Társulás.

Testületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselőiTestületi ülést tartottak a Közös Önkormányzati Hivatal polgármesterei és képviselői

Gyalóka

2020. február 17-én testületi ülést tartott Sopronhorpács Közös Önkormányzati Hivatala a Sopronhorpácsi Művelődési Házban. Gyalóka, Szakony, Répcevis, Und, Zsira és Sopronhorpács községek polgármesterei és képviselői gyűltek össze, és a testületi ülés keretében hallgatták meg a Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének beszámolóját a 2019. évi működésről, tájékoztatást kaptak a 2020. évi tervekről, lehetőségekről, valamint megtárgyalták és elfogadták a 2020-as költségvetést.

Fórum az út- és hídfelújításrólFórum az út- és hídfelújításról

Csepreg

Ahogy az már Csepreg lakói előtt régóta ismeretes, a város Rákóczi utcai Répce hídja, illetve a Rákóczi, Petőfi, Kőszegi utcai utak végleg megérettek a felújításra.

A pályázatok éve volt 2019A pályázatok éve volt 2019

Csáfordjánosfa

Németh Albert Viktor vagyok, Csáfordjánosfa polgármestere. Örülök, hogy falunk is csatlakozott a Répcevidék újságolvasói köréhez.

Visszaköltöztek az idősek a felújított szociális otthonba Bükön (+fotók)Visszaköltöztek az idősek a felújított szociális otthonba Bükön (+fotók)

Bük

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított szociális otthont 2020. január 13-án.

Önkormányzati választás Szakonyban FRISSÍTVEÖnkormányzati választás Szakonyban FRISSÍTVE

Szakony

Az októberi választáson egyenlő eredmény született.

Közmeghallgatás Tompaládonyban

Tompaládony

Új testület CsepregenÚj testület Csepregen

Csepreg

Október 30-án – szép számú érdeklődő jelenlétében – megalakult az új csepregi képviselőtestület. Dóra György, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-i önkormányzati választás csepregi eredményét. Jó munkát kívánt a testületnek, s átadta a megbízóleveleket.

Megalakult Sajtoskál Község képviselő-testületeMegalakult Sajtoskál Község képviselő-testülete

Sajtoskál

2019. október 29-én, kedden 17 órakor ült össze Sajtoskál képviselő-testülete. A gyűlés hét napirendi pontból állt. Legelsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Kelemen Frigyesné ismertette az október 13-ai önkormányzati választás eredményét, s gratulált minden megválasztott képviselőnek.

Ez történt az évben Tormásligeten! Ez történt az évben Tormásligeten!

Tormásliget

Az idei évben is megtudtuk tartani azokat az eseményeket, amiket minden évben.