2020. december 4. péntek
[Répcevidék]

Töriverseny : győztes „csata”

Töriverseny : győztes „csata”
Szombathelyen rendezték meg 2016.04.22-23-án a Savaria országos történelem tanulmányi verseny döntőjét a 9. és 10. évfolyamos középiskolások számára.

Az idei évben 3000-en indultak az iskolai fordulón a 2 kategóriában, majd szűkült a kör, s a megyei forduló után a két legjobb eredményt elérő diák jöhetett az országos döntőbe. Mindkét kategóriában 17-17 középiskolás mutatta meg tudását a neves zsűrinek. dr. Oborni Teréz kandidátus, az MTA BTK Történelemtudományi Intézet munkatársa, Bánhidiné Balogh Éva szakértő, középiskolai tanár, Száray Miklós tankönyvszerző, középiskolai tanár és Sostarics Ottó, régész értékelte az írásbeli és szóbeli teljesítményeket.
Megyénket a büki Horváth Áron, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium 10. A osztályos tanulója és Varga Zsófia, a NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 10. évfolyamos diákja képviselte.
Péntek délután az ünnepélyes megnyitó után következett a 2 órás írásbeli, majd megtekin-tettük közösen a felújított Smidt Múzeumot. Szombat délelőtt a hosszú feleletek(10 perc), majd ebéd után a rövid (5 perc) szóbeli feleletek következtek. 15.30-kor pontosan kezdődött a záró ünnepség.
A 9. évfolyam helyezettjeit ismerhettük meg először,majd a 10, évfolyamosok következtek, A bronz érmes Valastyán Marcell ( Debrecen) lett, az ezüst érmet Melykó Ádám (Hatvan) szerezte meg, s már csak egy név maradt említetlenül: Horváth Ároné, aki a 17. alkalommal megrendezett verseny első helyezettje lett. Gratulálunk Áronnak és felkészítő tanárának, Kissné Szabó Ágota tanárnőnek. További munkájukhoz sok sikert kívánunk!
RJ

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Töriverseny : győztes „csata”
Töriverseny : győztes „csata”
Töriverseny : győztes „csata”
Töriverseny : győztes „csata”
Töriverseny : győztes „csata”