2020. december 4. péntek
[Répcevidék]

Sikeres diákok

Sági Ferenc
Sikeres diákok
A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói idén is jelentős

eredményeket értek el a különböző tanulmányi- és sportversenyeken.
A történelem tantárgy idei országos versenyén a 7-8. osztályosok között 1. helyezést megszerző, 7. osztályos Babos András már alsó tagozatos korától sikeresen szerepelt több helyi, körzeti, megyei és országos megmérettetésen. Idén kémiából megyei második helyezést ért el - felkészítő tanára: Kovács Károly. (Az iskola honlapján korábbi eredményei is olvashatók.) A tehetséges fiatalember elmondta, hogy a mostani történelem verseny témája az 1815 - 1849. október 6. közti időszak európai és magyar eseményei voltak, főleg a reformkor, a forradalmak és szabadságküzdelmek. Felkészítő tanára, Horváth Katalin segítségével dolgozta fel a megadott, közel ezeroldalnyi szakirodalmat. A helyi és a megyei írásbeli verseny megnyerése után még intenzívebben készültek az országos megmérettetésre. András már az első napon, az írásbeli feladatok megoldása után az élre került. Másnap, a szóbeli fordulóban mindkét kiselőadására maximális pontszámot kapott a zsűritől. Kivételes teljesítményével maga mögé utasította az ország különböző helységeiből érkező tehetséges és jól felkészült kortársait.
Az iskola 8. osztályos tanulója, Varga Dorottya a Büki Birkózó Club tagjaként a korábbi években országos versenyeken, még a fiúk közt is, több első helyezést ért el súlycsoportjában. Nem véletlenül érdemelte ki már 5. osztályos korában a „Jó tanuló, jó sportoló\" elismerést. Egészségügyi problémák miatt néhány évet ki kellett hagynia, de a tanév során ismét látogatni kezdte az edzéseket. A kisebb versenyek után két büki társával együtt bekerült a diákolimpia országos döntőjébe. A Felsőbüki Nagy Pál Általános és Vendéglátóipari Szakiskola diákja, Csonka Klaudia a 40 kilogrammosok súlycsoportjában most sem talált legyőzőre. Három tus győzelemmel megvédte a már tavaly is elnyert diákolimpiai bajnoki címét. Varga Dorottya a 49 kilogrammosok népes mezőnyében négy győzelemmel és egy vereséggel a harmadik helyet szerezte meg. Ambrus Viktória, ugyancsak a FNPÁVSZI diákja a 65 kilogrammosok csoportjában szintén a bronzéremért birkózhatott, de alulmaradt, s az ötödik helyen végzett. A sikeres lányok felkészítője ifj. Szabó Gábor edző volt.
A csepregi iskola diákjai a kistérségi, körzeti és megyei versenyeken a tanév során többször értek el jó helyezéseket. A megyei terematlétikai versenyen Kóbor Bálint és Pócza Valdemár 8. osztályos tanulók szerezték meg az 1. helyet sportágukban - felkészítő tanáruk: Selmeczyné Tolvaj Andrea. A 6. A osztály csapata pedig a „Szeretem, mert Vasból van\" megyei versenyt nyerte meg - felkészítő tanáruk: Hetyésy Katalin.
Valamennyiüknek gratulálunk, s erőt, egészséget és sok szerencsét is kívánunk a következő megmérettetésekhez.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.