2020. december 4. péntek
[Répcevidék]

Országos első lett Bősze Gábor

Országos első lett Bősze Gábor
A 2014. évi pénzügyi-számviteli ügyintéző OSZTV-n a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 13. évfolyamos tanulója, Bősze Gábor országos 1. helyezést ért el.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a szakmán belül a legrangosabb megmérettetésnek számít. Az elődöntőt a képző intézményekben szervezik meg, míg az országos döntőnek évről-évre más szakközépiskola ad otthont.
A legutóbbi verseny elődöntőjén több csepregi diák is sikeresen szerepelt, ők szakmai vizsgarész-mentességet kaptak bizonyos elért teljesítmény után. Közülük kiemelkedett Bősze Gábor, aki már az első fordulóban is kimagaslót nyújtott.
Az idei döntőnek egy szombathelyi szakközépiskola volt a házigazdája. Gábor az előzetesen elért eredmények alapján meghívást kapott a legjobbak versenyére. A döntő három napon keresztül zajlott, ez alatt több modulból kellett szóbeli és írásbeli vizsgát tenniük a versenyzőknek.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 11-én került sor a Városházán, ahol Pankucsi Zoltán NGM helyettes államtitkár és Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere adta át a díjakat. Bősze Gábor három szóbeli modulból is hibátlanul, száz százalékosan teljesített - tíz éve nem volt példa erre -, így ő lett a pénzügyi-számviteli ügyintéző szakma országos legjobbja. Több értékes nyereménnyel ismerték el a tanuló kimagasló tudását. Méltán büszkék rá a csepregi szakközépiskola tanárai és diákjai is.

NTSZKI

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.