2021. szeptember 18. szombat
[Répcevidék]

„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában

„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában

TÁMOP 3.1.11-12/2 Bük Város Óvodájának fejlesztése projekt keretében 2014. május 19-23 között került megrendezésre Pruknerné Janzsó Violetta projektmenedzser szervezésében a „Kenderkóc majális\\\". Egy hetes Gyermeknapi programsorozat várta a gyermekeket! Gyönyörű, napsütéses idő köszöntött ránk, mely külön öröm volt mindannyiunknak.
Május 19-én, hétfőn a Sportcsarnokban 9 órától hagyományőrző „Virgonckodó játszópark\\\" került felállításra 22 db egyedi óriás fajátékkal és kézműves foglalkozás keretében készíthettek a gyermekek fényképtartót, notesztartót.
A szülők is bekapcsolódhattak érdeklődés szerint a programokba. A gyerekek nagyon várták ezt a hetet, kíváncsian kérdezgették szüleiket, amikor a meghívókat vitték haza!
A népi fajátékok között sok-sok ügyességi játék, puzzle - képkirakó, malom, halászos, labirintus játék, várjáték, ... stb volt. „Kerekecske dombocska, itt szalad a nyulacska...\\\" mondogattuk a kicsikkel, amint a kis nyulat magunk felé terelgettük!
A kicsik és a nagyok az óvó nénikkel együtt igyekeztek a különböző játékok nyújtotta feladatokat megoldani. Hát bizony nem egyszer a gyerekek rövidebb idő alatt oldották meg a feladatokat! A remek készség-, képességfejlesztő játékokat a gyerekek mindegyike kíváncsian próbálta ki.
Kedden a Sportcsarnokban 9 órától Kozma Zsuzsa zenés tornáján vettünk részt, gyermekek és felnőttek egyaránt. Az érdekes gimnasztikai gyakorlatok lekötötték a gyermekek figyelmét és az egy órai mozgás, mozgásos játék alatt kellemesen elfáradtunk. A gyermekek végig aktívan, jó kedvvel vettek részt, jól éreztük magunkat. Meg is szomjaztunk, jól esett a gyümölcslé mindenkinek!
10.30 órától a Zabszalma együttes koncertjén vehettünk részt, gyönyörű zenés verseket hallhattunk. Képzeletben a rétre kirándultunk, ahol hallhattuk a madarak énekét, tücsök ciripelését, a szellő susogását... .A gyerekek az előadás második felében táncra perdültek a dalok és a zene hallatán. A koncertet követően visszasétáltunk az oviba, és jó étvággyal láttunk hozzá az ebédhez!
Szerdán kézműves foglalkozásokon különböző minőségű anyagokkal készítettünk pillangókat, a gyermekek és az óvó nénik képzelete alapján forma-, nyomó-, domborító Sizzix gép segítségével.
A gyermekek nagyon élvezték, az eszköz kezelését is egy-kettőre megtanulták. Örömmel mutatták a gyönyörű színekben pompázó pillangókat!
A fagylalt is nagyon finom volt!
Csütörtökön délelőtt a Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjének ajánlásával Kovács Julianna cigánytáncot mutatott be a csoportoknak. A ritmusos zene, a gyönyörű ruhája, az előadó kedvessége elvarázsolta a gyerekeket. Táncra hívta őket, táncra is perdültek. Nagyon figyeltek, igyekeztek úgy mozogni, ahogy tőle látták. Köszönjük ezt az élményt! Ezt követően a Lila csoportosok „Nagytakarítás a napnál\\\", a Kukori csoport pedig „Az eltévedt kiscica\\\" mesejátékokkal szereztek örömet ovis társaiknak.
Délután fél 4 órakor a Művelődési Ház színháztermében a pápai Pegazus színház előadásában láthattuk a „Terülj, terülj, asztalkám!\\\" zenés bábjátékot. Sok szülő is érdeklődéssel nézte az előadást. A magyar népmese gazdag tárházából hallhattunk-láthattunk egy mesét színészek előadásában. A gyermekek által jól ismert mesét hűen feldolgozva színvonalas előadásban élvezhettük. Mindnyájunk számára maradandó élmény volt! A gyermekek, felnőttek nagy tapssal köszönték meg a mesejátékot.
A Gyermeknapi programsorozat keretében még a pénteki nap is tartogatott élményt az ovisok számára. A Pillangó csoportosok „A répa\\\" a Mazsola csoportosok „A vajaspánkó\\\", a Katica csoportosok „A kis egerek\\\" c. meséket játszották el. A gyermekek remekül játszották szerepüket, a kis közönség, pedig tágra nyílt szemekkel figyelte, érdeklődéssel hallgatta a meséket.
Élményekkel teli hetet tölthettünk el együtt gyermekek és felnőttek, mely hosszú időre meghatározó élményt jelent a kicsik és nagyok számára.
Pócza M. Gabriella szakmai vezető

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában
„Kenderkóc majális!” a Csodaország óvodában