2023. február 8. szerda
[Répcevidék]

Zsirai Napok

N. P. Kati
Zsirai Napok
14. alkalommal került megrendezésre júliusban a Zsirai Napok. Kellemes nyári hétvégén, a pénteki

nappal indult a rendezvény. A polgármesteri köszöntő után a Stöszi's Team kis táncosai, majd az Értelmi Fogyatékosok Otthonának lakói vették birtokba a színpadot. Őket egy operett összeállítás követett Leblanc Győző és Tóth Éva előadásában. A falunapi totó és a tombolasorsolás után a West együttes bálja zárta a napot.
A Zsirai Napok rendezvény már-már elképzelhetetlen a szombat délelőtti lövészverseny nélkül. Minden évben a Tömegsport Klub lövész-szakosztálya szervezi meg, nagy érdeklődés közepette.
A délutáni programok szintén egy sportos eseménnyel kezdődtek, sakkverseny volt az IKSZT épületében, 14 órától.
Később a gyerekeket lufibohóc várta az udvaron, és lehetett kézműveskedni is.
A Kajárpéci Vizirevü fergeteges vásári komédiával nevettette meg a közönséget, természetesen bevonva az érdeklődőket.
Az ő műsorukat a kőszegi Dance Jam táncos, nagyon látványos műsora követett.
Egy csalfa salamonfai leginy címmel a zsirai énekkar tagjai adtak elő tréfás jelenetet, zajos sikerrel. Az énekkart tangóharmonikán kísérte Vlasits György.
19 órára elkészült a gulyásleves, sok-sok segítő kéz és támogató közreműködésével. A jóízűen elfogyasztott vacsora után a szombathelyi Csicseri utcazenekar egy órás műsorát hallgathattuk meg, illetve énekelhettük velük együtt végég.
A szombati napot az éjszakai foci zárta.
Vasárnap délutánra még egy sportos program maradt, a GSD Kupa első fordulója, és ezzel ért véget a XIV. Zsirai Napok rendezvény.
Minden évben egyre nehezebb megrendezni a falunapokat, sok település már nem is tudja vállalni ezek szervezését. Sajnos minden egyre drágább lesz, de hisszük, hogy sok-sok segítő kézzel, támogatóval viszonylag kis költségvetéssel is lehet jó programokat hozni a faluba, s ezt a rendezvényt még hosszú évekig meg tudjuk szervezni.
Köszönet minden segítőnek, támogatónak!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Zsirai Napok
Zsirai Napok
Zsirai Napok
Zsirai Napok
Zsirai Napok