2023. február 8. szerda
[Répcevidék]

Tök Jó Nap Zsirán

N. P. Kati
Tök Jó Nap Zsirán
2006 óta minden évben megrendezésre kerül Zsirán a Tök Jó Nap. Községünk a Napnyugat Turisztikai Egyesület tagja és

pályázatot nyújtott be az Alpokalja-Ikva mente Leader Egyesület által kiírt pályázati kiírásokra, Kerékpáros pihenőhelyek fejlesztése az Alpokalján címen. Ez a pályázat tette lehetővé, hogy az előző évekhez képest több program valósuljon meg a rendezvényen.
Az idei program főzőversennyel kezdődött, ahol a nyolc induló csapat bográcsaiban finomabbnál finomabb ételek rotyogtak. 10 órától kerékpárversenyt rendeztünk. Mindenkinek a neve, -aki teljesítette a távot-, bekerült egy kosárba, amelyből 14 órakor kisorsoltuk annak a szerencsés indulónak a nevét, aki egy kerékpárt nyert.
13 órától a zsűri asztalára kerültek az elkészült ételek, majd a közönség is megkóstolhatta a finomságokat.
Közben a helyi nyugdíjasok meghívására megérkeztek Révfülöpről a nyugdíjas klub tagjai. Szívélyes vendéglátásban részesültek, ebéd és közös délutáni programok keretében.
14 órától lehetett kézműveskedni, lovagolni, versenyeztek egymással a falubeli háziasszonyok által sütött sütemények.
Később a Varnyú Country együttes adott fantasztikus műsort, majd néptáncoltunk egyet. Vetélkedtek a Tökösök a töketlenek ellen, azaz a nők a férfiak ellen.
A helyi ízek asztalánál a tájegységre jellemző ételeket kóstolhattak a vendégek. „Kamra-tombolát\" tartottunk, ahol szintén a helyi lakosok által felajánlott ajándékokat - elsősorban házilag készített lekvárokat, szörpöket, zöldségféléket - sorsoltunk ki.
A sötétség beálltával a kézműves foglalkozáson készített lámpásokkal felvonulást tartottunk a kisebbeknek, majd 20.30-kor máglyát gyújtottunk. Végül utcabállal zártuk a napot. Reméljük, hogy aki eljött, az nagyon jól érezte magát. Reméljük, jövőre megismételhetjük!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Tök Jó Nap Zsirán
Tök Jó Nap Zsirán
Tök Jó Nap Zsirán
Tök Jó Nap Zsirán