2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

Több mint hétszáz táncos, harminc produkció – Jubilált a Szivárvány

Több mint hétszáz táncos, harminc produkció – Jubilált a Szivárvány
Május 13-án rendezték meg Bükön a XV. Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivált „Szoknyapörgetők és csizmakoppantók” címmel nyílt fotókiállítás Büki László képeiből, amelyekről a fesztivál legemlékezetesebb pillanatai köszönnek vissza.

A fesztivált Csollányné Horváth Krisztina, a dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője nyitotta meg.
A rendezvényt és a résztvevőket Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Schaffer Adrienn, a Büki Gyógyfürdő Zrt. értékesítési és kommunikációs igazgatója, valamint dr. Németh Sándor, Bük polgármestere köszöntötte. 750 táncost és 30 produkciót értékelt a három tagú zsűri, Némethné Bakonyi Erika, Darmos István és Vastag Richárd néptáncpedagógusok. A versenyprogram után a Zsikó zenekart hallgathatták az érdeklődők, miközben meghozták döntésüket a zsűri tagjai. Arany, ezüst és bronz minősítéseket, valamint különdíjakat osztottak. A Boglya Népzenei Együttes húzta a talpalávalót a még táncolni vágyók számára. Egész nap játszóház, történelmi és népi fajátékok, kézműves foglalkozások, Toma és csapata történelmi játszóháza, kézműves kirakodóvásár, fafaragók és a Velemi Stúdió Népművészeti Egyesület bemutatója fogadta az érdeklődőket.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.