2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Több, mint 6 millió forintos könyvtárfejlesztés Bükön

A TIOP-1.2.3-11/1 kódszámú, „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó-Expressz” című pályázat keretében a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár pályázatot nyert „A minőségi szolgáltatás feltételeinek megteremtését és a vas megyei tudásvagyon egyenlő esélyű hozzáférését támogató informatikai fejlesztés a büki városi könyvtárban” c. projektje 6.4 millió forintot kapott az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

A TIOP-1.2.3-11/1 kódszámú, „Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - „Tudásdepó-Expressz" című pályázat keretében a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár pályázatot nyert „A minőségi szolgáltatás feltételeinek megteremtését és a vas megyei tudásvagyon egyenlő esélyű hozzáférését támogató informatikai fejlesztés a büki városi könyvtárban" c. projektje 6.4 millió forintot kapott az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.
A büki városi könyvtár informatikai fejlesztésének elsődleges prioritása, a Vas Megyei Könyvtári Portálhoz, az országos könyvtári lelőhely-adatbázishoz való akadálytalan kapcsolódás, valamint korszerű minőségi szolgáltatások biztosítása, dokumentumok archiválási, előállítási, feltárási, visszakereshetőségi és elektronikus küldési feltételrendszerének megteremtése az esélyegyenlőség és az egész életen át tartó tanulás szolgálatában. A könyvtár informatikai infrastruktúrája bővül számítástechnikai eszközökkel, könyvtári szoftverekkel, amelyek lehetővé teszik a büki helytörténeti fotók archiválását, online visszakereshetőségét.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.