2023. február 8. szerda
[Répcevidék]

Nótadélután Csepregen

Sági Ferenc
Nótadélután Csepregen
A késői húsvét miatt a március elejére eső farsangvasárnapon tartotta meg hagyományos nótadélutánját a

Farkas Sándor Egylet. A rendezvény első blokkjában a tavaly elhunyt Dravarits Istvánra, a „nótás kedvű, humorral megáldott barátra" és Lázár János alapító tagra emlékezett az egyesület, s a zenei kíséretet biztosító Horváth Béla és népi zenekara.
A következő részben a fiatalok, Németh Rebeka, Tóth Marcell, Haizler Ákosné, Rabi Imre népdalok és magyar nóták hangulatos előadásával késztette elismerő tapsra a szép számú közönséget. Az első részt hivatásos művészek, a felvidéki Kosáry Judit és fia, Kosár Szabolcs fergeteges sikerű magyar nóta blokkja zárta. A művészek mind szólóban, mind duettben elkápráztatták a nézőket.
A műsor második része kis ünnepséggel kezdődött: a hagyományoknak megfelelően két egyesületi tag, Kemény László és felesége, Marika vehette át aktív munkájáért az ezüst nyakláncot. Majd a régi barátok, a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör dalosainak műsora következett. A létszámában megnövekedett vendégcsoport most is zajos sikert aratott. Erre még rátett egy lapáttal Kosáry Judit nótaénekes, akit méltán zárt szívébe a lelkes közönség. A hangulatot tovább fokozta fia, Kosár Szabolcs, aki most táncdalokkal varázsolta el a nézőket. Az amatőrök is felvették a kesztyűt, s Kristály István népdalai, a szekszárdi Ódor Vera, s a helyiek, Horváth Gyula, Horváth Emilné, Horváth János, majd a Horváth házaspár magyar nótái tovább fokozták a remek hangulatot. Végül az egyesület cigányzenészeket parodizáló közös száma tette fel a koronát az estébe nyúló műsorra.
Az egylet és vendégfellépői húsvét hétfőn a hagyományos könnyűzenei délutánra várják az érdeklődőket.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Nótadélután Csepregen
Nótadélután Csepregen
Nótadélután Csepregen
Nótadélután Csepregen