2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

Közönségcsalogató zenei programok júniusban

Közönségcsalogató zenei programok júniusban
Csepreg Város Fúvószenekara az idei évre is programokban bővelkedő szereplési naptárat fogadott el. Ezzel is méltóképpen szeretné az együttes megünnepelni a csepregi fúvószenekari játék 85 éves jubileumát. Szele Tamást, a zenekar elnökét kértem egy kis múlt idézésre.

- Hálásan gondolunk az alapítókra és a korábbi zenészekre, hiszen nekik köszönhetjük, hogy egy patinás, minden korban elismert civil közösség tagjai lehetünk. Az új próbateremben kialakított tárolóban fényképek, különböző emléktárgyak idézik a múltat, így az ifjú zenészek is bepillantást kapnak az elődök tevékenységébe.
- A jubileumi évben milyen szereplések voltak illetve mi várható?
- Hagyományosan a farsangi hangversennyel és bállal indítottuk a csepregi szereplések sorát, amire az alkalomhoz illeszkedő repertoárral és természetesen szórakoztató műsorokkal is készültünk. A fúvósok a nagyobb rendezvényeken túl több alkalommal közreműködnek helyi és környékbeli ünnepi rendezvényeken. Szeptember harmadik hét végéjén pedig azon túl, hogy részt veszünk a hagyományos Városfesztiválon és szüreti rendezvényen, Erdélyből is vendégül látjuk a Korondi Ifjúsági Fúvószenekart, akikkel hosszabb távú kapcsolatot szeretnénk kialakítani. Aztán novemberben hagyományosan őszi hangversennyel, december 26-án pedig karácsonyi hangversennyel búcsúzunk az évtől.
- Júniusba külföldi szereplésnek is eleget tesz a zenekar. Hová utaznak?
-A zenészek és a mazsorettek június második hétvégéjén a csehországi Kolinban vesznek részt egy háromnapos fúvóstalálkozón, a negyedik napon pedig egész napos prágai városnézést is beiktatunk a programba.
- Június harmadik hétvégéjén pedig az egyesület rendezi meg a csepregi Fúvóstalálkozót. Milyen programokkal várják az érdeklődőket?
- A rendezvények fő helyszíne a Promenád és a Deák utcai régi futballpályán felállítandó rendezvénysátor lesz. Június 19-én, pénteken azok számára szervezünk zenei programokat, akik nem csak a fúvószenét kedvelik. 18.30-tól a fúvósok adnak egy fél órás fesztiválindító koncertet, aztán a sokak által ismert és közkedvelt Hot Jazz Band 1,5 órás műsora szórakoztatja a jelenlévőket, végül a fiatalok körében közkedvelt Jambo buli zenekar zárja az estet, közben egy sztárvendég is érkezik. Sokak kedvence, Vastag Csaba ad egy kisebb koncertet. Június 20-án, szombaton aztán tényleg a fúvószenészeké és a mazsoretteké lesz a főszerep, hiszen 16.00-tól a zenekarok fogadásával kezdetét veszi a Fúvósparádé a Promenádon, majd menetzenés vonulás után 17.00-21.00-ig Szombathely, Kőszeg és Csepreg Város Fúvószenekara, Ausztriából pedig a Mörbisch-i fúvósok, s természetesen a csepregi mazsorettek szórakoztatják az érdeklődőket a rendezvénysátor színpadán, utána zenés táncos est zárja a két napos rendezvényt.
- Kik segítik ezeknek a rendezvényeknek a lebonyolítását?
- Eseménydús évünk lesz, amelyet részben saját erőből és támogatóink segítségével, részben pedig pályázati forrásokból fogunk finanszírozni. Az egyesületnek több kiemelt támogatója és sok segítője van, akik ismerik és követik közösségi és szakmai tevékenységünket, lehetőségeik szerint szívesen támogatják azokat a célokat, amelyeket a zenekar kitűzött maga elé. Ezúton is köszönetet mondunk az Uniriv Kft.-nek, a Polmetál Pruszynski kft.-nek, a Répcementi Coop Kft.-nek, a Fabrika+2000 Kft-nek, a Soproni Pékségnek, Bauwek - N. Kft-nek, az Euroboard Kft.-nek, Szabó Zoltánnak, Horváth Józsefnek Mészáros Istvánnak, Szabó Istvánnak és mindazoknak, akik hozzájárultak a zenekar működéséhez.
A kedves olvasók az eseményekről természetesen majd rövid összefoglalót is olvashatnak.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.