2023. február 1. szerda
[Répcevidék]

Könyvhódító

olvasás népszerűsítő játék

Bse
Könyvhódító

2011. áprilisában indította útjára a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár a Könyvhódító játékot azzal a céllal, hogy a fiatalok, a 10-18 éves korosztály körében népszerűsítse az olvasást, hogy mai modern világunkban az olvasás szeretete ne vesszen ki a gyerekekből. „Nyisd ki a könyvet! Megosztja veled minden titkát!” – mondta ki a bűvös mondatokat a megyei könyvtár igazgatónője, Pallósiné Dr Toldi Márta PhD a záró rendezvényen

2011. áprilisában indította útjára a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár a Könyvhódító játékot azzal a céllal, hogy a fiatalok, a 10-18 éves korosztály körében népszerűsítse az olvasást, hogy mai modern világunkban az olvasás szeretete ne vesszen ki a gyerekekből. „Nyisd ki a könyvet! Megosztja veled minden titkát!" - mondta ki a bűvös mondatokat a megyei könyvtár igazgatónője, Pallósiné Dr Toldi Márta PhD a záró rendezvényen.
73 könyv vett részt a játékban, amit a 3-4 fős csapatok választottak. A büki könyvtár szervezésében négy 5. osztályosokból álló csapat nevezett a játékba, hogy kedvenc könyveik - Édes mostoha, Az élet játéka, Ló az iskolában, Sziget-kék - segítségével a megadott próbákat legjobb tudásuk szerint teljesítsék. Neves előadók - költő, illusztrátor, pszichopedagógus - segítették előadásaikkal a diákokat a bizony nem könnyű feladatok megoldásában. A városi könyvtár dolgozóinak bíztatása, segítsége is nagyban hozzájárult a lelkes csapatok munkájához.
Mind a 4 csapat lelkiismeretesen dolgozott, így megérdemelten vehették át a január középén tartott gálaműsor keretében a tárgyjutalmakat a színvonalas irodalmi-zenés műsor mellett. Ez az ajándékműsor méltó lezárása volt annak a csodának, amelyet a játék során átéltek a tanulók, felkészítők egyaránt.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.