2020. január 29. szerda

Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat

Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat
Sajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután. Hosszan tartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.

Csepreg város életműdíjas szerzőjének új könyve, mely a Farkas Csaba vezette Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg „Őrzők, vigyázzatok a strázsán" címmel, Szedenik Jenő Iluska húgához írt levelezését mutatja be az első világháború viszontagságai alatt.
Számtalan érdeklődő részvétele mellett a csepregi Farkas Sándor Egylet előadásával nyitották meg a rendezvényt. A civil közösség tagjai autentikusan első világháborús katonadalokkal fogadták a meghívott vendégeket. Első ízben Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, külön üdvözölve Szedenik Jenő unokáját, Pap Györgyit és férjét, akik elfogadták a szervezők meghívását. A szerző méltatása mellett úgy fogalmazott, nyitottak arra, hogy a jövőben is egy-egy elképzelés mögé álljanak, s azt pénzügyileg is támogassák.
Az 1914-ben kirobbant nagy háború részleteiről dr. Dénes József történész osztott meg információkat, aki a könyv lektorálásával járult hozzá annak kidolgozásához. Sudár Lászlóné megköszönte mindazok támogatását, akik segítségével megjelenhetett a könyv, így a Szedenik család leszármazottjainak, a fordítóknak, a könyvkiadónak és a csepregi önkormányzatnak is, hiszen a városvezetés felkarolásával jöhetett létre egy az első világháborús eseményeket új perspektívából bemutató könyv. A keménytáblás könyv méltóképp őrzi tovább az utókornak Szedenik levelezések gyűjteményét.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.