2021. április 20. kedd
[Répcevidék]

Farsang újra gondolva Nemesládonyban

Pietrowskiné Végh Andrea
Farsang újra gondolva Nemesládonyban

A 2021. évi farsang újra tervezés elé állította a rendezvényszervezőket. A megszokott módon nem ünnepelhettük a tél búcsúztatását. Más módot kellett erre is kitalálni. A korábbi években a gyerekek összegyűltek a Faluházban egy vidám zenés-táncos mulatságra. Játszottak, ettek-ittak, mulattak. Tombolasorsolást is szerveztünk, ahol mindenki kapott egy kis ajándékot. A farsangi fánk is terítékre került. Ezek a programok idén sajnos elmaradtak.
Azonban Covid ide vagy oda, a telet akkor is el kell űzni! Ezen felbuzdulva, online farsangi jelmezes bemutatóra hívtuk a gyerekeket. A képeket farsang végéig, vagyis húshagyókeddig lehetett feltölteni egy internetes csoportba. Aki feltöltött egy maskarás képet, kapott egy kis meglepetést. Tisztában vagyunk vele, hogy nem hozza vissza ez a pár feltöltött kép az igazi farsang hangulatát, de legalább nem feledkezünk meg erről a vidám népszokásról.
Bízunk benne, hogy jövőre már a megszokott módon, együtt ünnepelhetünk a Faluházban. Addig is vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.