2023. szeptember 25. hétfő
[Répcevidék]

Év eleji rendezvények Szakonyban

Boros Rudolfné
Év eleji rendezvények Szakonyban
Minden település életében fontos szerepet játszanak az egyesületek, civil közösségek. Szakonyban évtizedek óta csak a tűzoltók működnek folyamatosan, aktívan. Ők versenyeken képviselik Szakonyt.

Az idei évben elindult egy új kezdeményezés, mely megszólította a helyieket. Alakulóban egy csapat, akik nagy lelkesedéssel szeretnének tevékenykedni a faluért. Már az előző év adventi időszakában is sokan és sokat tettek azért, hogy gyertyák gyúlhassanak az adventi koszorúkon.
Az év első közös programja a februári családi farsang volt, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt várták a szervezők. Az InciFinci Gyermekfoglalkoztató elhozta a cirkusz varázslatos világát. A zenét, a meghívott produkciót a fiatalok egyesülete, a SZIK-lak biztosította. Az apróságok mellett a bátrabb szülők is jelmezbe bújtak. A terített asztalokra az otthonról hozott finomságok kerületek. Igazi önfeledt délutánt tölthettek együtt a megjelentek.
Február 26-án tájékoztató alakuló ülésre hívták a lelkes szakonyiakat. Horváth Edina jegyzőnő informálta a megjelenteket az egyesület alakulásának jogi hátteréről, a pénzforrások lehetőségeiről Az összegyűltek megegyeztek abban, hogy az egyesület fő tevékenységi körét a faluszépítés, hagyományőrzés teszi ki. A hivatalos megalakulás, az egyesület bejegyzése folyamatban van.
Márciusban újabb munkálatokra gyűltek össze a szorgos kezek. Húsvéti dekorációk készültek, melyek több helyen is díszíti a települést.
Sajnos az eltelt hetek alatt nagyot változott a világ. Mindenki számára legfontosabb szeretteik egészsége, biztonsága. Ugyanakkor felértékelődnek a baráti, közösségi kapcsolatok is. Újból bebizonyosodhat mindenki számára, hogy jó közösséghez tartozni, jó együtt lenni, s majd a személyes találkozáskor önfeledten örülni egymásnak.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Év eleji rendezvények Szakonyban
Év eleji rendezvények Szakonyban
Év eleji rendezvények Szakonyban
Év eleji rendezvények Szakonyban