2023. február 8. szerda
[Répcevidék]

Csepregi Ünnepi Hetek

programsorozat keretében több kiállítást is megtekinthet szeptember 17-ig a csepregi közönség.

Csepregi Ünnepi Hetek
Csontos Katalin és Farkas István Színek – vonalak – ünnep c. kiállításán láthatják a művészházaspár anyagát a tárlatlátogatók.

Csontos Katalin 1988-ig élt Csepregen, s magyar és rajz szakosként tanította csepregi általános és középiskolások sokaságát. Tanári pályája mellett a Vasi Műhely tagjaként grafikusként már önálló kiállítása is volt. 1988-as elköltözését követően hivatását Várpalotán folytatta, s ott él ma is párjával, a szintén képzőművész Farkas Istvánnal.
Az ünnepi hetek keretében megnyílott kiállítás az általuk kedvelt hazai táj valósághű megmutatása mellett a grafika leheletfinom vonalaival, a modernitás leegyszerűsítő elemeinek segítségével elmélyült gondolatok közvetítését vállalja magára. A biztonságot, egyensúlyt kereső ember gondolatait, vívódását, békéjét fogalmazza meg képi üzenetek formájában.
A jól sikerült megnyitón Gácsi Vivien fuvolázott, Vlasich Krisztián köszöntötte a vendégeket, Ziembicki Erzsébet méltatta az alkotók életútját, s a régi kollégák és tanítványok körében baráti beszélgetés közepette idézték fel a csepregi éveket, bensőségesen emlékeztek az elhunyt kollégákra.

Benkő Sándor Fények - árnyékok - emlékek fotókiállítása a Városi Könyvtárban látható szeptember 17-ig. A MÚOSZ sajtófotó 2003 pályázatán nagydíjat kapott, 2004-ben az év fotóriporterévé választott Benkő Sándor, a Vas Népe fotóriportereként több évtizeden keresztül látta és láttatta Csepreg változását, ünnepnapjait. Az Ünnepi Hetek keretében megnyitott kiállításán a legújabb változásokat megörökítő, művészi fotói láthatók. Sanyi az apró részletek kiemelésével, a fény-árnyék játékának rögzítésével emeli ki a megváltozott, megszépül csepregi főteret, s emeli ki a csepregi táj szépségeit. Intézményünk az I. világháborús, szlovén és olasz emlékhelyeken készített képeiből válogatott anyagával tiszteleg a csepregi hősi halottak előtt.
Sajátos, lírai ihletésű fotói különleges hangulatot varázsolnak a városi könyvtárba, a megnyitón Hárominé Orbán Erika alpolgármester köszöntötte a vendégeket, Ziembicki Dóra, a Soltis Lajos Színház színésze énekelt, Varga Zsolt, a TRIÓ-Média Tv főszerkesztője méltatta az alkotót.

ZE

Fotó: Luif Szabina

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Csepregi Ünnepi Hetek
Csepregi Ünnepi Hetek
Csepregi Ünnepi Hetek