2022. október 1. szombat
[Répcevidék]
Kultúra
Kiállítás CsepregenKiállítás Csepregen

Csepreg

Akik Tollat FogtakAkik Tollat Fogtak

Csepreg

Trianonra emlékeztünkTrianonra emlékeztünk

Hegyfalu

Nemesládony Közösségek HeteNemesládony Közösségek Hete

Nemesládony

Költészet napja MeszlenbenKöltészet napja Meszlenben

Meszlen

A Költészet napjaA Költészet napja

Nemesládony

Költészet napi felhívás MeszlenbőlKöltészet napi felhívás Meszlenből

Meszlen

Felhívás és adatlap a mellékletben

Érik kenyerünk (vers)Érik kenyerünk (vers)

Csepreg

Újra színpadon a csepregi fúvósok és mazsorettekÚjra színpadon a csepregi fúvósok és mazsorettek

Csepreg

Képgaléria itt!

Akik tollat fogtakAkik tollat fogtak

Csepreg

Már a nyomdában van, s várhatóan április végén, május elején megjelenik és bemutatásra kerülhet az Akik tollat fogtak: A Répce-vidék költői c. antológia második, javított, bővített kiadása.

Év eleji rendezvények SzakonybanÉv eleji rendezvények Szakonyban

Szakony

Minden település életében fontos szerepet játszanak az egyesületek, civil közösségek. Szakonyban évtizedek óta csak a tűzoltók működnek folyamatosan, aktívan. Ők versenyeken képviselik Szakonyt.

Új mesekönyv a láthatáronÚj mesekönyv a láthatáron

Csepreg

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Szalkayné Sárváry Hajnalka Tündéri pillangók éneke c. mesekönyve hamarosan megjelenik. Bemutatása március végén vagy április elején várható. A mesés-verses kötetet gyönyörű rajzok díszítik. Gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Mézédes délutánMézédes délután

Sopronhorpács

2019. december 20-án a Mézédes karácsonyi délután keretében ismerkedhettek meg a Horpácsiak Szemerits Eszter mézkirálynővel.

Fölszállott a pávaFölszállott a páva

Horvátzsidány

Az idei Fölszállott a páva gyerekévadában a gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat.

Irodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárbanIrodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárban

Nagygeresd

Nagygeresd Község Önkormányzata évek óta részt vesz a Vas Megyei Könyvtárellátási Rendszer által koordinált programban. Az idei évben is különböző rendezvényeken éltünk a lehetőséggel, így a nyusziváró, a gyereknap és majd a Mikulás-ünnepség műsora is a rendszer támogatásával kerültek, illetve kerül megszervezésre.

 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás Szakonyban „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás Szakonyban

Szakony

Bálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.

TárlatTárlat

Csepreg

Több évtizedes hagyomány már, hogy a csepregi búcsú előtti héten kiállítás megnyitására kerül sor a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárban. Az utóbbi években általában a helyi Mozaik Képzőművész Kör alkotásaiban gyönyörködhettünk.

A roma holokausztra emlékeztek BükönA roma holokausztra emlékeztek Bükön

Bük

75 éve, 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjjel végezték ki az Auschwitz-birkenaui romatáborban maradt több, mint háromezer cigányt.

Völcseji Népdalkör a II. Soproni KórusünnepenVölcseji Népdalkör a II. Soproni Kórusünnepen

Völcsej

2019. július 6-án került megrendezésre a II. Soproni Kórusünnep, melyen a Völcseji Népdalkör is nagy sikerrel szerepelt.

Megyei énekkari találkozó CsepregenMegyei énekkari találkozó Csepregen

Csepreg

A Csepregi Nyugdíjas Énekkar fogadta a megye kiváló dalnokait június 15-én szombaton a csepregi művelődési ház színháztermében.

50 év egy könyvben (+fotógaléria)50 év egy könyvben (+fotógaléria)

Csepreg

A csepregi zeneiskola 50 éves évfordulója alkalmából könyvet jelentettek meg melynek bemutatóját április 25-én tartották a művelődési házban.

Versek...Versek...

Csepreg

Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko BükönTúl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko Bükön

Bük

Az előbbi az előadás címe, az utóbbi a fő mondanivalója volt a neves író, újságíró, riporter és kitűnő előadó teltházas büki rendezvényének.

„Roncs és ragyogás”„Roncs és ragyogás”

Csepreg

Dr. Reisinger János, irodalomtörténész tartott előadást Csepregen Ady Endre 100. évfordulója alkalmából, 2019. március 11.-én.

A Magyar Kultúra Napja kisvárosainkbanA Magyar Kultúra Napja kisvárosainkban

Bük

Csepregen már január 20-án gálaműsorral emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról. A Farkas Sándor Egylet citerásai és énekesei hangulatos népdalcsokra vezette be az eseményt. Majd Sági Ferenc a száz éve elhunyt Ady Endre: A föl-földobott kő című költeményét adta elő.