2020. október 20. kedd
[Répcevidék]
Kultúra
Akik tollat fogtakAkik tollat fogtak

Csepreg

Már a nyomdában van, s várhatóan április végén, május elején megjelenik és bemutatásra kerülhet az Akik tollat fogtak: A Répce-vidék költői c. antológia második, javított, bővített kiadása.

Év eleji rendezvények SzakonybanÉv eleji rendezvények Szakonyban

Szakony

Minden település életében fontos szerepet játszanak az egyesületek, civil közösségek. Szakonyban évtizedek óta csak a tűzoltók működnek folyamatosan, aktívan. Ők versenyeken képviselik Szakonyt.

Új mesekönyv a láthatáronÚj mesekönyv a láthatáron

Csepreg

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Szalkayné Sárváry Hajnalka Tündéri pillangók éneke c. mesekönyve hamarosan megjelenik. Bemutatása március végén vagy április elején várható. A mesés-verses kötetet gyönyörű rajzok díszítik. Gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Mézédes délutánMézédes délután

Sopronhorpács

2019. december 20-án a Mézédes karácsonyi délután keretében ismerkedhettek meg a Horpácsiak Szemerits Eszter mézkirálynővel.

Fölszállott a pávaFölszállott a páva

Horvátzsidány

Az idei Fölszállott a páva gyerekévadában a gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhetik össze a tudásukat.

Irodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárbanIrodalom, játék, élménybeszámoló a könyvtárban

Nagygeresd

Nagygeresd Község Önkormányzata évek óta részt vesz a Vas Megyei Könyvtárellátási Rendszer által koordinált programban. Az idei évben is különböző rendezvényeken éltünk a lehetőséggel, így a nyusziváró, a gyereknap és majd a Mikulás-ünnepség műsora is a rendszer támogatásával kerültek, illetve kerül megszervezésre.

 „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás Szakonyban „Vándor Székely” - Néprajzi kiállítás Szakonyban

Szakony

Bálinth Zoltán erdélyi néprajzi gyűjteményéből válogatást nyújtó „Vándor Székely” című kiállítás megnyitójára szeptember 8-án került sor.

TárlatTárlat

Csepreg

Több évtizedes hagyomány már, hogy a csepregi búcsú előtti héten kiállítás megnyitására kerül sor a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárban. Az utóbbi években általában a helyi Mozaik Képzőművész Kör alkotásaiban gyönyörködhettünk.

A roma holokausztra emlékeztek BükönA roma holokausztra emlékeztek Bükön

Bük

75 éve, 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjjel végezték ki az Auschwitz-birkenaui romatáborban maradt több, mint háromezer cigányt.

Völcseji Népdalkör a II. Soproni KórusünnepenVölcseji Népdalkör a II. Soproni Kórusünnepen

Völcsej

2019. július 6-án került megrendezésre a II. Soproni Kórusünnep, melyen a Völcseji Népdalkör is nagy sikerrel szerepelt.

Megyei énekkari találkozó CsepregenMegyei énekkari találkozó Csepregen

Csepreg

A Csepregi Nyugdíjas Énekkar fogadta a megye kiváló dalnokait június 15-én szombaton a csepregi művelődési ház színháztermében.

50 év egy könyvben (+fotógaléria)50 év egy könyvben (+fotógaléria)

Csepreg

A csepregi zeneiskola 50 éves évfordulója alkalmából könyvet jelentettek meg melynek bemutatóját április 25-én tartották a művelődési házban.

Versek...Versek...

Csepreg

Túl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko BükönTúl minden határon - Meg tudod csinálni! Vujity Tvrtko Bükön

Bük

Az előbbi az előadás címe, az utóbbi a fő mondanivalója volt a neves író, újságíró, riporter és kitűnő előadó teltházas büki rendezvényének.

„Roncs és ragyogás”„Roncs és ragyogás”

Csepreg

Dr. Reisinger János, irodalomtörténész tartott előadást Csepregen Ady Endre 100. évfordulója alkalmából, 2019. március 11.-én.

A Magyar Kultúra Napja kisvárosainkbanA Magyar Kultúra Napja kisvárosainkban

Bük

Csepregen már január 20-án gálaműsorral emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról. A Farkas Sándor Egylet citerásai és énekesei hangulatos népdalcsokra vezette be az eseményt. Majd Sági Ferenc a száz éve elhunyt Ady Endre: A föl-földobott kő című költeményét adta elő.

Évfordulók a Répcevidéken

Répcevis

Fontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzatFontosak az értékeink – Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat

Csepreg

Sajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután. Hosszan tartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.

Dédapáink nagy háborújaDédapáink nagy háborúja

Bük

A Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg az I. világháború végének 100. évfordulóján a fenti könyv, melyet december elején Bükön mutattak be. A rendezvény a világháborús emlékmű koszorúzásával indult, emlékezve az I. világháborúban elesett, eltűnt 106 büki katonára.

Számos program vár még a Nemesládonyiakra

Nemesládony

A december mindig sok programot tartogat a falu lakói számára. Kezdődik december 2-án vasárnap 14 órakor, amikor is adventi ünnepségünk keretében, a kibővített ravatalozó átadására is sor kerül, valamint fellobban a koszorún az első gyertyaláng.

Aranyosak lettek a csepregi fúvósok

Csepreg

November 10-én megtelt a csepregi művelődési központ díszterme. A fúvószenekar hagyományos őszi fellépésén került sor a minősítésre, melyen Koncertfúvós C kategóriában ismerték el a csepregi zenekart. A koncert után Iliás Attila karnagy és Szele Tamás elnök válaszolt kérdéseimre.

A fény ferde fonalán. Galiotti Csaba könyvbemutatója Górban

Mindig örömteli esemény egy új könyv megjelenése és bemutatása. November 21-én is az volt Górban, ahol a közösségi ház zsúfolásig megtelt a helyi érdeklődőkkel, közeli és kicsit távolabb lakó ismerősökkel, barátokkal.

Egy mondat, két vers

Tisztújítás a Farkas Sándor EgyletbenTisztújítás a Farkas Sándor Egyletben

Csepreg

Október 9-én tartotta tisztújító közgyűlését Csepregen a Farkas Sándor Egylet.

Baráti találkozó magával ragadó koncerttel Niederdollendorfi és magyar zenészek közös próbája.

Csepreg

Königswinter: Magyarországról nem csak a Balaton, hanem a fúvószene is eszünkbe juthat. Erről győződhetett meg a Niederdollendorfi Fúvósbarátok és Csepreg Város Fúvószenekarának közös próbájának közönsége a CJD aulájában. A hallgatóságot tűzbe hozta a vendégek játékának temperamentuma és magas színvonala. A nézők ráadást követeltek.

Mese Mátyáskirályról Mese Mátyáskirályról

Sajtoskál

Berzsenyi Dániel Könyvtárnak köszönhetően Sajtoskálra vándorolt a Tihanyi Vándorszínpad.

TündérmeseTündérmese

Csepreg

Nagy örömmel vettem, hogy megjelent egy tündérekről, virágokról, zenéről szóló mesekönyvem június elején.