2020. április 2. csütörtök
[Répcevidék]

Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.

Németh Lajosné
Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.
A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer már évek óta lehetőséget biztosít az önkormányzatnak és a helyi könyvtárnak, különféle programok igénylésére.

Az idei évben először a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó rendezvényen éltünk a lehetőséggel. Mesekosár címmel, Fülöp Katalin könyvtáros-pedagógus vezetésével játékos, interaktív foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők. Egymás után érkeztek szüleikkel a gyerekek, pici karkosarakkal a kezükben, hiszen tojáskeresés is szerepelt a programban.
Először megismerkedhettek az ünnep valódi jelentésével, és egy meséből megtudhatták, hogy miért a nyuszi hozza a piros tojást. Ujjbábok segítségével, a húsvéti jelképek felsorolása sem okozott gondot a kicsiknek.
Kató nénitől locsolóverset tanultak, majd a lányok és fiúk különválva, kérdezős-felelgetős játékot játszottak. A hangulat egyre fokozódott, és a gyerekek már izgatottan várták, hogy végre megérkezzen a nyuszi.
Az önkormányzat jóvoltából, a faluház udvarán elrejtett csomagokat pillanatok alatt birtokba vették az apróságok. Boldogan mutatták szüleiknek a meglelt ajándékokat.
A délután hátralévő részében, a gyerkőcök és kísérőik, kreativitásukat is próbára tehették. A barkaágakon lógó díszes papírtojások, mintául szolgáltak az ügyeskedőknek. Lehetett rajzolni, színezni, ragasztani, majd a remekműveket természetesen haza lehetett vinni. Munkaközben előkerült Kató néni saját készítésű, ínycsiklandozó pogácsája, amely igen csak elnyerte mindenki tetszését. Búcsúzóul még megmutatta, hogyan kell szalvétából kosárkát hajtogatni. Köszönjük Katalin szíves közreműködését, amely lehetővé tette, hogy egy kellemes délutánnal alapozzuk meg a nyuszi várást.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.
Zöld erdőben jártam… Nyuszi váró délután Nagygeresden.