2022. december 5. hétfő
[Répcevidék]

Véget ért a nyár

Pietrowskiné Végh Andrea
Véget ért a nyár

Szinte még csak most kezdődtek a nyári hónapok, amelyek gyorsan el is illantak. A gyermekek bánatára elérkezett a nyár vége, ami egyet jelent az iskolakezdéssel. Nemesládony község képviselő-testülete úgy gondolta, hogy próbálja felejthetetlenné varázsolni ezt az augusztusi napot. A falu lakóira érdekes programok vártak. Ki-ki találhatott kedvére valót.
Délután 3 órakor a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársait köszönthettük a színpadon. Két mesét hallhattunk az előadásukban. Kicsik és nagyok egyaránt feszülten figyelték a történeteket. Majd egy kézműves foglalkozásra hívták a barkácsolni vágyókat. WC-papír-gurigából készítettek békát. A segítők lépésről lépésre bemutatták, hogy lesz béka a WC-papír-gurigából. Nagyon szép alkotások születtek.
Simaságról érkezett hozzánk Török József lovas kocsijával, és lehetőség nyílt, hogy ki-ki utazzon ezzel a ma már nem mindennapi járművel. A gyerekek nagyon örültek, volt olyan, aki még nem próbálta az utazásnak ezt a fajtáját. A lovaknak almát, sárgarépát adtak jutalmul a kellemes kikapcsolódásért.
A Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület is ellátogatott hozzánk. Lehetőséget adtak e sport kipróbálására. Az egyesület fő célja: a magyar kultúra megőrzése, ápolása, bemutatása, a minél szélesebb körben való megismertetése, kiemelt figyelmet fordítva az egyedülálló magyar íjászhagyományokra, az utánpótlás nevelésére, íjászversenyeken való részvételre és versenyek szervezésére.
A rendezvény ideje alatt arc- és körömfestés, valamint csillámtetkó-készítés várta a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Az italpultnál különböző ízű szörpök és zöldfűszerekkel készült limonádék várták a vendégeket. Este tábortüzet, szalonna- és kolbászsütést szerveztünk, melyhez zöldségeket kínáltunk. A hirtelen jött zivatar miatt sajnos sokan menekülőre fogták. Reméljük, jövőre a tábortűz körüli éneklés sem marad el. A bátrabbak az estét zenés mulatsággal zárták. Bízunk benne, hogy mindenki jól szórakozott, és rengeteg élménnyel tért haza.
A szeptemberi iskolakezdéshez erőt, egészséget és kitartást kívánok minden kedves diáknak és szüleiknek. Reméljük, ez a tanév ismét a hagyományos keretek közt zajlik majd!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Véget ért a nyár