2022. november 30. szerda
[Répcevidék]

Tűzoltóverseny Szakonyban

Tűzoltóverseny Szakonyban

Augusztus 27-én Szakonyban került megrendezésre a 43. Répce kupa tűzoltó verseny. Az alkalmon hét felnőtt csapat, két fiú gyerekcsapat és a szakonyi senior csapat vett részt. A versenyen beszédet mondott Farkas Gyula, a Szakonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, aki nem csak szavakkal, de oklevél és ajándék átadásával is megköszönte az eddigi parancsnokok munkáját. A rendezvény zavartalanul, jó hangulatban telt, s még az időjárás is kitartott a délután folyamán. A meghívott vendégekkel több kísérő is érkezett, illetve a helyiek is szép számmal kilátogattak a versenyre.
Az első helyen Répcevis csapata végzett. Zsinórban harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára, így joggal vihette haza a vándorserleget. A verseny mellett jutott szórakozásra lehetőség a gyerekek számára is, hiszen ugrálóvárban játszhattak, az undi tűzoltóknak köszönhetően habpartin vehettek részt. A közönség a csepregi és a peresznyei tűzoltók feszítővágós bemutatóját, illetve a répcevisiek és horvátzsidányiak oltási akcióját is megtekithették, mely igazi látványossága ezeknek a rendezvényeknek.
A helyi egyesület ezúton is köszöni a csapatok részvételét, sportszerű versenyzését, és a barátságot. 2023-ban Zsira rendezi a versenyt, mely egyesületük megalakulásának 125. évfordulója is lesz egyben.
Büki Ákos

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Tűzoltóverseny Szakonyban
Tűzoltóverseny Szakonyban