2021. február 28. vasárnap
[Répcevidék]

TOMPALÁDONY tavasz

TOMPALÁDONY tavasz
A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került nyusziváró rendezvényünk. Húsvéti kézműveskedés, lakást díszítő dekorációk készítése, tojásfestés, színezés várta a faluházba látogató gyerekeket és szülőket. Miután elkészültek a szebbnél szebb otthonunkat hangulatossá varázsoló díszek, egy bábelőadást is megtekinthettünk.

Pető Ferenc bábművész nevezetesen Fredy bácsi szórakoztatott minket „Az ördög kenyere" című interaktív bábszínházi előadásával. A történet a kenyérsütésről, a vakmerőségről, a gonoszságról, s a figyelmesség fontosságáról szólt. A bábozás egy összetett ügyességi és színészi forma, amit leginkább a gyerekek tudnak értékelni, hisz ők azonnal képesek belehelyezkedni a bábok által kínált valóságba. Először félénken, majd egyre növekvő lelkesedéssel és bátorsággal kapcsolódtak be a mi apróságaink is a tréfás mesébe. A tanulságos bábjáték a maga egyszerűségével, a különleges figuráival vidámságot, mosolyt varázsolt a gyermekek és a felnőttek arcára egyaránt.
A műsort követően már alig vártuk, hogy kimehessünk a szabadba csokitojást és cukorkát keresni, bár az esős, szeles, zord időjárás minket sem kímélt. Minden gyermek személyre szóló édességcsomagot kapott a nyuszitól, amelyet örömmel keresgéltek az udvar rejtett zugaiban.
Húsvéthétfőn a helyi fiúk gondoskodtak a tompaládonyi lányokról is, ugyanis meglocsolták őket, hogy a csajok egész éven át frissek, üdék és egészségek maradjanak.
„Eljöttem hozzátok ifjú létemre,
Hogy harmatot öntsek a tű szívetekre,
Mert ha meg nem öntlek ezen esztendőbe.
Szépet nem virágzik nékünk jövendőbe."
H. H. R.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.