2021. február 28. vasárnap
[Répcevidék]

Tompaládony márciusban

Tompaládony márciusban
Remek hangulattal és megannyi élménnyel zárult március 18-án az idei tavaszköszöntő délutánunk. Nagy örömünkre a faluház nagyterme zsúfolásig megtelt. Elsőként Hodvogner László polgármester köszöntötte a telt házas vendégsereget.

Ezt követően az általános iskolás fiúk szavaltak verseket, majd sorra léptek színre a jobbnál-jobb maskarások. A mesevilág ismert alakjai mellett a fiatalok kedvenc filmjeinek hősei is megjelentek, volt itt: tündér, mackó, macskanő, hupikék törpikék, Koppány vezér, Mátyás király, bűvész, pókember, kalóz, Aladdin. A délután folyamán hallhattunk különböző stílusú világslágereket, népszerű operett-részletet, mulatós nótát, rockoperát, megzenésített mondókát, mesét illetve magyar népdalokat.
Természetesen nem hiányozhattak a mindenkit megnevettető, szórakoztató színdarabok sem. A pletykás asszonyok című jelenetet gyermekeink előadásában láthattuk, akik nagy beleéléssel játszották szerepeiket, és nemcsak a karakterek megformálásban voltak nagyon ügyesek, hanem adtak a külső megjelenésre is.
Egy rövid színjáték keretében betekintést nyerhettünk a diákok mindennapi életébe. Megtudtuk, hogy hogyan is mennek a dolgok az iskolában. Bizony adódtak nehézségek, de a humor, s a facebook végül győzött a suliban is. Szépséges Tavasztündérünk pedig „színes világot varázsolt e télből". A meleg színek kavalkádjában szinte hallhattuk az erdők fáinak susogását, a madarak csicsergését, és éreztük a mező, a rét virágainak illatát.
Felcsendült Törőcsik Mari: Gyere te nímand régi nagy slágere is. Láttunk különleges, mindennapinak nem nevezhető páros és csoportos táncokat, komoly koreográfiákkal.
Nagy sikert aratott a Mellékhatás című darab bemutatása, ahol szembesülhettünk azzal, hogy bizony mindnyájan a gyógyszeripar kezében vagyunk.
S egy rendhagyó eseménynek is részesei lehettünk, hisz Prosztó Fannika és Kovács Gyula itt ünnepelte az 50. házassági évfordulóját.
A műsort a Z'Zi Labor és a Tompaládonyi Asszonykórus énekes-táncos paródiája zárta.
Az est további részében a „Bői Női Kar" gondoskodott a hangulatról (egy kicsit másképp), akik ismert slágereket énekeltek Bakos Roli kíséretével.
Végül táncra perdült a szereplőgárda és a vendégsereg egyaránt. A jókedv, a mulatás hajnalig tartott.
Valamennyi résztvevőnek és támogatónak köszönjük, hogy lehetővé tették, hogy ebben az évben is sor kerülhetett erre a hagyományőrző rendezvényre.
„Rügyeznek a fák, csicseregnek a madárkák,
Szomorú kedvedet váltsa fel vidámság.
A tavasz járja át szívedet,
Mosolyogj hát s örülj az Életnek!"
H. H. R.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.