2021. március 4. csütörtök
[Répcevidék]

Tök Jó Zsirai Nap

N. P. Kati
Tök Jó Zsirai Nap

Az idei évben a koronavírus-járvány jócskán felülírta a programok szervezését, nem kis fejfájást okozva ezzel a települések programszervezőinek. Ez Zsirán sem volt másképp. Mivel sokáig nem tudtuk, hogy mikor és milyen feltételekkel rendezhetünk programot, ezért még a tavasz folyamán a falunapi rendezvény elhalasztása mellet döntöttünk. Azonban a lakosság részéről annyian kerestek bennünket a rendezvény miatt, illetve biztattak bennünket, hogy szervezzük meg, és ne maradjon el idén sem, hogy a szeptemberi szervezés mellett döntöttünk. Viszont arra is gondoltunk, hogy ha októbertől szigorításokat vezetnének be, akkor a Tök Jó napi rendezvényünk is elmaradna. S ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy a két programot „összemossuk", és egy program keretében, Tök Jó Zsirai Nap néven, szeptember 19-én, szombaton bonyolítottuk le. A délelőtt folyamán főzőversenyt tartottunk 8 csapat részvételével. Fantasztikusan jó időben, nagyon jó hangulatban zajlott a verseny. Az elkészült ételeket az érdeklődők is megkóstolhatták. A pacalpörkölttől a töltött paprikán át egészen a brassói aprópecsenyéig változatos volt a kínálat. Ez persze azt is jelentette, hogy a zsűrinek is komoly feladatot adott a három helyezett kiválasztása.
Aki evett-ivott, annak lehetősége volt részt venni a baseballbajnokságon a füves pályán, vagy egy kis agytornával bekapcsolódni a malomversenybe.
A délutáni programok a kultúrházban a Holleanyó Színház előadásával, az Aranyszőrű bárány mesedarabbal folytatódtak.
Vendégeink voltak az egyházasfalusi A&B Aerial Fitness Légtánccsoport tagjai Szanati Adrienn vezetésével.
Mint minden évben, idén is készültek zenés produkcióval a zsirai énekkar tagjai.
A vacsorát követően megtudhatjuk Tormási Attilától, hogy milyen az, ha Öregfiú 20 éves már nem lehet.
A programok záró eleme egy slágerpartymix volt Walter Attila tolmácsolásában. Végül az estét retro disco zárta.
Örülünk, hogy a kezdeti bizonytalanság után végül mégis a megrendezés mellett döntöttünk. Bár voltak félelmeink a vírus miatt, de a részvétel azt bizonyította, hogy a lakosságnak igénye van a szórakozásra. Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani a segítségért, amivel a program sikeres megrendezését támogatták!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Tök Jó Zsirai Nap
Tök Jó Zsirai Nap
Tök Jó Zsirai Nap
Tök Jó Zsirai Nap
Tök Jó Zsirai Nap