2021. szeptember 19. vasárnap
[Répcevidék]

Tök Jó Napunk volt

Zsoldosné H. Kati
Tök Jó Napunk volt
Ha Tök Jó Nap, akkor már szinte biztos, hogy esik az eső is, és ez most sem volt másképp. De a versenyző csapatok kedvét ez cseppet sem szegte. Gyorsan sátrakat állítottak, nagy ernyőket tettek e kondérok fölé, és kezdődhetett is a jó hangulatú főzőverseny.

Összesen 13 csapat vett részt a megmérettetésben. Főtt a kondérokban: marha, csirke, nyúl, disznó... s közben hangos nótaszó töltötte be a teret. Valószínűleg a jó hangulathoz a finom italok is hozzájárultak - s persze „Margit bácsi", aki a csepregi röpisek csapatával érkezett és fantasztikusan adta elő magát.
Csapatok érkeztek Mosonmagyaróvárról, Révfülöpről, Sopronból, Csepregről és természetesen Zsiráról.
A főzés 9 órakor kezdődött és 13 óráig tartott, s aztán munkához látott a háromtagú zsűri. Ők a verseny ideje alatt is figyelemmel kísérték a csapatok munkáját.
A zsűri tagjai Keszei Andrea, a Napvirág Ház tulajdonosa, Turcsányi Tamás, a Piros Ház séfje, valamint Fábián György, a Patent Kft. vezetője voltak.
Nem volt egyszerű a feladatuk - elmondásuk szerint -, mert nagyon finom ételek kerültek a zsűri asztalára, nehéz volt a döntés.
Végül a következő eredmények születtek:
1. Tökös röpisek csapata (Csepreg)
2. Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Zsira)
3. Volán és társai (Zsira)

A zsűri három különdíjat is kiosztott a Csak csajok csapatának, Irénke és lányai csapatának és a SzeszFakt mosonmagyaróvári különítményének. Horváth Péter fafaragó szintén különdíjat ajánlott fel munkáiból.
Az eredményhirdetés után az elkészült ételeket meg lehetett kóstolni, és mondhatjuk, hamar kiürültek a kondérok.
A süteményeket is versenyeztettük, döntés a közönség véleménye alapján született. E szerint:
1. Éberhardtné Oláh Anikó
2. Mészáros Györgyné

A délután további részében a tervezett programok egy részét tudtuk csak megtartani a záporok miatt.
De így is sor került a baseballmeccsre, a country táncra, kisorsoltuk a kamratombolára felajánlott ajándékokat, és aki még bírta, az táncolhatott is.
S végül szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik felajánlásaikkal segítették a rendezvény megszervezését, díjazását:
A Patent Kft-nek, a Vinora Pincészetnek Csepregből, a kópházi Pairits Pincészetnek, a Pellet-Brikett Bioenergetikai Kft-nek, Horváth Péter népi iparművésznek és Zsira Község Önkormányzatának.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.