2021. február 28. vasárnap
[Répcevidék]

Tavaszköszöntő Tompaládonyban

„Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

Tavaszköszöntő Tompaládonyban
A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került tavaszváró rendezvényünk. Március 17-én, szombaton próbáltuk előcsalogatni a kikeletet, amit csak a színfalak mögött sikerült megvalósítani, hisz az időjárás ezen a napon, igazán zord arcát mutatta. Ennek ellenére szép számmal összegyűltünk és fergeteges hangulattal, vidámsággal telt el a délután.

Elsőként a polgármester köszöntötte a telt házas vendégsereget. Megemlékeztünk legnagyobb nemzeti ünnepünkről, az 1848-as forradalom és azt követő szabadságharc hőseiről is.
A megnyitó után a Tompaládonyi Fiatalok Társulata színvonalas, kulturális műsora szórakoztatta a vendégeket. Felléptek a helyi óvodások, iskolások, fiatal felnőttek, anyukák, s nem utolsósorban a nagy sikert arató, lelkes fiúcsapat is bevetette magát. Zenés, táncos produkciók, szórakoztató színdarabok váltották egymást a közel két órás előadáson.
Volt itt egyedi hangszerekkel fellépő zenekar, bulizó nyugdíjas csapat, tavaszt hívó körtánc, udvarló páros tánc és szenvedélyes, hamisítatlan latin-amerikai hangulatot idéző tánc egyaránt. A színdarabok által velünk volt Natasa, egy vérbeli orosz származású lány, aki különös módon elcsábította a helyi fiúkat. Akaratlanul belekeveredtünk egy szerelmi háromszögbe is, ahol bizony szembe kellett nézni a mindenre elszánt, gigantikus szarvasbikával. Legkisebb gyermekeink a Földtől távoli, titokzatos bolygók világába repítettek el minket. A kis herceg meséje mindannyiunk lelkét megérintette és elgondolkodtunk a bölcs tanítások örökké tartó igazságáról. Az idei évben újdonságként készült egy videoklip, amit a mi kis falunkban forgattunk, mert bizony Tompaládonyban is előfordult, hogy: „Ellopták a biciklim, a piros fehér-biciklim". A 2018-as év műsorát a tavalyi évben nagy sikert aratott tompaládonyi asszonykórus fellépése zárta. Nem kis meglepetést okoztak, ugyanis az otthonkába öltözött, kicsinosított férfiakat szinte alig lehetett felismerni.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak a segítségét, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez és lebonyolításához. A hazaszeretet kifejezésének része, a kisebb, akár a helyi közösségben való részvétel is. Nem annyira látványos, mint a győztes tavaszi hadjárat, de ugyanúgy az összefogásról szól, mint a 48-as megmozdulások. Az ifjúság akkor is, ott is megmutatta, hogy egységben az erő, és a történelmet nézve lettek is eredmények. Akaratukat összekovácsolta, erejüket megnövelte, hogy tudták: nagy dolgokra képesek, ha összefognak. A haza, a lakóhely szeretete tehát gyakorolható és kifejezhető.
A közös célokért tenni tudó és tenni akaró egyénekre, kortól függetlenül büszkék vagyunk. Hisz, ahogy Széchenyi, a legnagyobb magyar is hangsúlyozta:
„Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen."

H.H.R

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Tavaszköszöntő Tompaládonyban
Tavaszköszöntő Tompaládonyban
Tavaszköszöntő Tompaládonyban
Tavaszköszöntő Tompaládonyban
Tavaszköszöntő Tompaládonyban