2021. március 2. kedd
[Répcevidék]

Táborozók a Peruska Mária kápolnánál

Hováthné Pados Teréz
Táborozók a Peruska Mária kápolnánál
A Horvát Katolikus Ifjúság Vallási és Kulturális Egyesülete idén már 24. alkalommal rendezte meg a Peruška Mária ifjúsági nomád táborát.

Ez katolikus hitüket, horvát gyökereiket is erősíti. Az erdei tábor helyszíne Horvátzsidány település mellett elterülő Péruska Mária zarándokhely és környéke.
Célja hagyományok megismerése, anyanyelv ápolása, a közösséghez tartozás megélése. A programban a megszokott napirend mellett helyet kapnak a sportversenyek, hittanórák, énekpróbák, kézműves foglalkozások, egész napos kirándulások, csapatépítő foglalkozások, játékok, számháborúk, bátorságpróbák. Idén Peresznyére túráztak a táborozók: megismerkedtek a helyi nevezetességekkel, mint a peresznyei Széchenyi-kastély, a Magyarországi Horvátok Keresztény Gyűjteménye, a halastó és sok más érdekesség. Strandolás is volt a programok között, mégpedig Bükfürdőn élvezhették idén a gyerekek a fürdőzés élményét. A gyerekek minden nap részt vettek a tábori szentmisén, délelőttönként pedig kis csoportokban előadásokat hallhattak világi és egyházi témákban. Az egy hét alatt a gyerekeknek lehetőségük van kicsit megpihenni, lelassítani ebben a mai rohanó világban a természet lágy ölén, kicsit elszigetelődve a külvilágtól.
A tábor 2017. július 31-én kezdődött és augusztus 6-án zárult szentmisével. A tábor lakói többnyire Horvátzsidányból, Sopronhorpácsról, Kiszsidányból, Undról, Bezenyéről, Kőszegről és Szentpéterfáról érkeztek. A gyerekek az egy hetes nyaralás alatt feltöltődtek: hitben és szeretetben.

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Táborozók a Peruska Mária kápolnánál
Táborozók a Peruska Mária kápolnánál