2023. október 2. hétfő
[Répcevidék]

Szépkorút köszöntöttek Meszlenben

Balázs Anikó
Szépkorút köszöntöttek Meszlenben

Februárban írtunk Meszlen legidősebb lakosáról, Hegedüs Jóska bácsiról, aki akkor töltötte be 90. életévét. Nagy örömünkre szolgált, hogy a mai nap kedves feleségét, született Török Annát köszönthettük. Téli látogatásunk során, amikor megjegyeztük, hogy ősszel őt is ugyanebből az apropóból látogatjuk majd meg, Anci néni úgy fogalmazott: „meg is kell azt élni." És lám, kegyes volt a sors. Ő és férje is kitűnő egészségi és mentális állapotnak örvendenek.
Őri Zoltán, Meszlen Község polgármestere és dr. Baranyai László, a Nemesbődi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője köszöntötték jókívánságaikkal, egy hatalmas csokor virággal és a saját részükre kiállított, szépkorúaknak járó emléklappal. A házaspár igazi szíverősítővel és finom süteményekkel látott vendégül minket.
A kötetlen beszélgetés során szó esett a régmúlt dolgairól, a meszleni szokásokról és természetesen nem utolsósorban a családról. Szerelmüket 1960-ban pecsételték meg házasságkötésükkel. 2 gyermekkel, 3 unokával és 3 dédunokával büszkélkedhetnek. A legkisebb dédunoka még csak 10 hónapos. A jubileumi napot is egymás körében ünnepelték egy büki vendéglátóegységben. Voltak, akik sajnos nem tudtak részt venni ezen az örömteli napon, mert külföldön élnek. Ők a közösségi médián keresztül és egy postán érkezett óriási képeslappal, benne a gyerekek által alkotott rajzokkal köszöntötték a dédimamát. Karácsonykor ők is hazalátogatnak majd. Anci néninek könny szökött a szeme sarkába és azt mondta: „A családnál fontosabb nincs. Hiszen az motiválja az egész életet."
Igazán megható gondolatok ezek, mint ahogy az is, ahogyan ők élnek. Békességben, szeretetben, együtt immáron 62 éve egymást támogatva. Az ő példájukon is látva: a szeretet végtelen és határtalan, soha el nem múlik. Nem is kívánhatnánk nekik ennél jobbat, hogy érezzék környezetük figyelmét és családjuk szeretetét.
Kedves Anci néni és Jóska bácsi! Az egész falu nevében kívánunk Önöknek nagyon jó egészséget és még hosszú nagyon boldog életet!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.