2023. június 1. csütörtök
[Répcevidék]

Sajtoskáli falukirándulás

Sajtoskáli falukirándulás

Szeptember 5-én, reggel 5.30-kor indultunk a sajtoskáli önkormányzat épülete elől.
Idén is elkényeztetett minket a helyi vezetés a kitűnő úticél kiválasztásával, ezúttal Budapest irányába vettük utunkat.
Ez évben jóval kevesebben jöttek el, de ennek ellenére a hangulat ugyanolyan jó volt, mint az elmúlt években.
Nagyon jó volt találkozni a helyi lakosokkal újra. A buszon mindenki beszélgetett és viccelt, bepótolva az éves lemaradást. Volt miről beszélgetnünk, hiszen nem könnyű évet hagytunk magunk mögött. Polgármesterünk, Haller Imre rögtön tájékoztatott a nap részletes programjairól, így mindenki tudta, mi vár ránk. Egy rövid kávé- és cigiszünet után folytattuk utunkat Budapest felé.
Első állomásunk az Erzsébet-híd közelében lévő hajóállomáshoz vezetett. Mindenki nagyon fegyelmezetten sorakozott, hogy felszálljunk a sétahajóra. Az idő csodálatos volt, így Budapest igazi gyöngyszemei, mint a Lánchíd, a Parlament, a Halászbástya és a MÜPA épülete igazán tündököltek a napsütésben.
A hangulatos sétahajózást követve rövid busz utazás után megérkeztünk az Alkotmány utcába, ahol rövid séta után teljes pompájában élvezhettük a Parlament neogótikus épületét. Mindenki nagy izgalommal várta az országgyűlési képviselőnkkel, Ágh Péterrel való találkozást, aki feladata szabadnapját és rendelkezésünkre állt, hogy egy magas színvonalú idegenvezetés keretében elmondja a Parlament történetét, eredeti történelmi tényekkel és anekdotákkal fűszerezve. Látogatásunkat a vele való csoportos fényképezkedés és egy oklevél átadása tette meghitté. Ezt polgármesterünk vette át, mellyel megköszönte községünk helytállását a vírus első szakaszában. Ezután gyors séta keretében róttuk le tiszteletüket az idén átadott új Trianoni Emlékmű előtt. Rövid ebédszünet után folytattuk utunkat a gödöllői kastélyba. Külön megtiszteltetés volt, hogy láthattuk országunk legnagyobb barokk kastélyát. Lelkes idegenvezetők részletes tárlatvezetése közepette ecsetelték a kastély sokszínű és rendkívül érdekes történelmét. A kastély komoly restauráción esett át az elmúlt 20 évben. Szobáikat ízlésesen és korhűen rendezték be, szinte részesei lehettünk gazdag történelmének.
Sétánk végén polgármesterünk meghívott minket egy fagylaltozásra, illetve üdítőital elfogyasztására
Mindenki jólesően foglalta el a helyét a buszon, hogy tovább folytassuk utunkat Csorna felé.
Este 8-ra voltunk hivatalosak a helyi Sárkány étterembe, ahol frissen sült vacsora várt minket. Idén is mindenki kedvére táncolhatott.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az önkormányzatnak és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy idén is egy felejthetetlen napot tölthettünk együtt. Egy újabb sikeres kirándulás, amire minden részt vevő sajtoskáli büszkén gondol majd vissza.

P.K.

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Sajtoskáli falukirándulás