2023. január 31. kedd
[Répcevidék]

Ólmodi vigasságok

Ólmodi vigasságok
Az idei évben is megrendezésre került a már jól megszokott disznóölés, melyet február 29-én tartottak meg. A vállalkozó kedvű férfiak és nők közös erővel dolgozták fel a 180 kg-os disznót.

Délután természetesen megvendégelték a falu apraját-nagyját a jobbnál-jobb sültekkel és disznótoros káposztával. Az ólmodi hölgyek sem tétlenkedtek, süteményt hoztak és meglepetés műrost adtak elő, a "Buszvárónál " címmel, majd tánccal fejezték be produkciójukat. A napközben elkészült finomságokból másnap jutott azoknak is akik nem tudtak eljönni a disznó vágásra, mert a képviselők minden házba elvittek egy-egy kóstolót.
Emellett nemrég a „Dede-Babe" szokásos farsangfarkát is megtartották, amikor is harmonika szó kíséretében végig vonult a menet a falun. A kultúrházban zene mellet fogyasztották el az útközben kapott borokat-söröket. Régebben csak tojást gyűjtöttek, de manapság már az említett nedűknek nagyobb sikerük van. Dede-Babe a lúd tojást tojik, farsang farka vége fele jár, a böjt közeledik, aki velünk mulat nem kell azt félteni hurrá-hurrá énekelte a csapat egész Ólmodon kicsit elázott "hamis" harmonika kísérettel. Az útközben gyűjtött borravalót pedig a "Koprive" koncerten költötték el ezzel is szolgálva a horvát identitást a még meglévő Horvátság akaratának megfelelően.

Hergovich Vince

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Ólmodi vigasságok
Ólmodi vigasságok
Ólmodi vigasságok
Ólmodi vigasságok
Ólmodi vigasságok
Ólmodi vigasságok