2023. szeptember 23. szombat
[Répcevidék]

Nyugdíjasok ünnepe Nemesládonyban

Fábián-Bencsik Gabriella

Október 1-e az idősek világnapja. Ezen jeles alkalomról Nemesládony képviselő-testülete is megemlékezett.
Október első szombatján, délután 3 órai kezdettel került megrendezésre a nyugdíjastalálkozó Nemesládonyban. Az évben talán erre az ünnepi alkalomra készül a testület a legnagyobb figyelemmel, hiszen a faluban élő időseket szeretettel és odafigyeléssel igyekeznek köszönteni. Meghálálni mindazt az önzetlen törődést és segítséget, amit ők adtak életük során a fiatalabb generációnak. Megköszönni évtizedeken át tartó fáradhatatlan munkájukat, példamutatásukat.
A kora délutáni összejövetelt Rubóczkiné Börczy Viktória polgármester asszony ünnepi köszöntője nyitotta. Beszédében kiemelte az idősek tiszteletének, a rájuk való odafigyelésnek fontosságát. Megemlékezett azokra, akik már nem ünnepelhetnek velünk. Polgármester asszony kiemelte, hogy mennyire szükségünk van az idősebb generációra, hiszen az ő tapasztalataikra építkezünk, és építkezik a jövő nemzedéke is.
Elsőként a helyi gyerekek műsorát láthattuk, akik szívhez szóló verseket adtak elő.
A délután további részében a Csöngéről érkező Reménység Nyugdíjas Klub lépett fel. A már szintén nyugdíjas korú hölgyek örökzöld slágerekkel, vidám jelenetekkel emelték az ünnepség színvonalát.
A szintén Csöngéről érkező Vadrózsák tánccsoporttól rock n' roll, kánkán és magyar csárdás táncokat láthattunk. A hangulat fergeteges volt, az előadók megtáncoltatták a közönséget is.
A vacsora tálalására sem kellett sokat várni. Már hagyománnyá vált, hogy azokról a nyugdíjasokról sem felejtkezik meg a képviselő-testület, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak részt venni az ünnepségen. Csupán egy visszajelzést kér erről az önkormányzat, és a falugondnok két képviselő asszonnyal házhoz szállítja a vacsorát.

A visszajelzések, illetve a találkozón tapasztalható remek hangulat alapján a találkozó jól sikerült! Bízunk benne, hogy a község nyugdíjas lakóinak sikerült pár örömteli órát szereznünk, s hogy jövőre ismét sor kerülhet hasonlóan kellemes délután megszervezésére!

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Nyugdíjasok ünnepe Nemesládonyban
Nyugdíjasok ünnepe Nemesládonyban