2023. december 7. csütörtök
[Répcevidék]

Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban

Major Izabella
Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban

A vírushelyzet enyhülésével, a kényszerű két éves kihagyás után, végre ismét lehetőség nyílt önkormányzatunknak legkedvesebb őszi hagyományunk folytatására, nyugdíjasaink méltó köszöntésére, egy közösen eltöltött, szép ünnepség keretében.
Nagy-nagy igyekezettel és örömteli lelkesedéssel fogott hozzá falunk képviselő-testülete a neves esemény szervezéséhez.
Nemes tevékenyégüket az idősek iránti szeretet mellett az elismerő hála érzése is motiválta, hiszen elsősorban nyugdíjasainknak köszönhetően szépülnek mindig utcáink az évszakoknak megfelelő díszítésekkel, s általuk is gazdagodhat falutörténetünk értékes, érdekes kirándulási élményekkel. A Falufejlesztő Egyesülettel karöltve idén is a szépkorúak keze munkáját dicsérik az utcáinkon ránk mosolygó, szüreti hangulatot idéző saját készítésű bábuk, mesés, ötletgazdag kísérő figurákkal és környezettel.
Ilyen kedves, szüreti jókedvet szimbolizáló utcai kép fogadta a Platán téren felállított nagy sátorba igyekvő nyugdíjasokat is szeptember negyedik szombatján, ahol a képviselőtestület nagy-nagy szeretettel tessékelte őket a szépen megterített asztalokhoz. Az egymást örömmel köszöntő résztvevők között sok szó esett közös élményeikről. A szépkorúak különösen a néhány nappal előbbi, az Őrségben tett kirándulásukat elevenítették fel, újra átélve a Tökfesztivál Őriszentpéteren és Szalafőn töltött kellemes óráit, a színes vásári forgatagot, a bőséges, finom tájjellegű ebédet és a vidám műsorokat. Az esős idő okozta kisebb bosszúságokat pedig végleg feledtették a hazafelé vezető út szívet-lelket melengető magyar nótái.
Nyugdíjasaink vidám beszélgetése alatt a képviselő-testület tagjai, s a polgármesteri hivatal dolgozói lázasan serénykedtek az ünnepi ebéd előkészítésében. Ínycsiklandozó illatú pörköltet főztek a nagy bográcsban. Kisvártatva megérkezett a délután sztárvendége, Ihos József művész úr, aki díszvendégünkkel, Major Miklós úrral, falunk jótevőjével együtt figyelmesen hallgatta polgármesterünk, Sándor József köszöntő beszédét, amely a legaktuálisabb faluterveket is tartalmazta. Majd hálás taps köszöntötte Major Miklós urat, aki ezúttal is újabb fejlesztéseket jelentett be a temetőket illetően. Köszönet érte!
Nagy érdeklődés előzte meg Ihos művész úr szereplését, főként „Kató nénis" produkcióját várva. A műsort figyelve senkit sem ért csalódás, melyet nevetéstől könnyes szemek és pirosra tapsolt tenyerek bizonyítottak.
A vidám percek után hatalmas sikert aratott az idő közben elkészült ebéd is. Az elismerő dicséretet hallgatva képviselőink szerényen megjegyezték, hogy szakácsként is legfőbb fűszerük a szeretet volt.
A délután hátralevő részében a kellemes zeneszó mellett még sokáig beszélgettek nyugdíjasaink, nemegyszer maguk is jókedvűen nótázgatva.
A kora esti óráktól pedig ugyancsak önkormányzati szervezésben minden korosztályt megszólító táncmulatság vette kezdetét.
Egyházasfalu képviselő-testülete kiemelt feladatának tekinti a nyugdíjasok megbecsülését, és azon munkálkodik, hogy az idősek életére igaz lehessen a költő szava:
„Mert hiszen az ősz is úgy szép,
ha élvezzük sok gyümölcsét."

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban
Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban
Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban
Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban
Nyugdíjasok ünnepe Egyházasfaluban