2023. június 2. péntek
[Répcevidék]

NYÁRUTÓ – 2013. GÓR

NYÁRUTÓ – 2013. GÓR
Idén is nagyon gyorsan eltelt a nyár, így az iskolások, óvódások jól megérdemelt pihenőjének is eljött a vége.

Górban már szinte hagyománynak mondható, hogy a tanév kezdete előtt, az egyik augusztus végi hétvégén színes programokkal várják a gyerekeket és szüleiket a faluházban, illetve a mellette kialakított közösségi téren.
Ebben az évben augusztus 24-én bábszínház, csillám-tetoválás, arcfestés, lufi hajtogatás és gokartozás várta a gyerkőcöket. Néhány szülő nagyon finom süteményeket, pogácsákat hozott, így a gyerekek energia utánpótlása is biztosított volt.
A délutáni programokra vidáman gyülekező gyerekek helyett eső formájában az időjárás „siratta meg" a nyár elmúlását. Emiatt sajnos a gokartozás elmaradt. A fél négy után kezdődő bábelőadásra - amely a Berzsenyi Dániel Könyvtár által a falvakban működő kiskönyvtárak támogatására nyert pályázat eredményeként került falunkba - közel 30 gyerek volt kíváncsi. Ők a szülőkkel együtt nagy érdeklődéssel, kacagva nézték, hallgatták a Mesebolt bábszínház művészei által előadott műsort. Az első produkció végén - melyben kis növésű báb táncospár ropta a táncot - sokan ámulva fedezték fel, hogy a táncosokat egy fiatal lány „alakította" egy személyben. A második mesét testre erősített paravánnal adták elő, a harmadikat pedig egy meseládikó segítségével. A különleges előadásmód teljesen elvarázsolta a nézőket, akik a műsor végén közelebbről is megismerkedhettek a bábokkal.
Az arcfestésnél, csillám-tetoválásnál, lufi hajtogatásnál egész délután nagyüzem volt. Az este közeledtével mindenkire felkerültek a fényképről kiválasztott figurák, így az esti tábortűznél már tigrisek, cicusok, kutyusok, kalózok, karjukon pillangókkal, szívecskékkel várták, hogy megsüljön a szalonna, virsli, hagyma. A jó hangulatban elfogyasztott „vacsora" a szülőknek alkalmat adott egy kis beszélgetésre is, míg a gyerekek önfeledten játszottak a kivilágított játszótéren.
Az elmaradt gokartozást a következő pénteken sikerült bepótolni, melyhez a „járgányokat" Bükről bérelte az önkormányzat. Ezúton is köszönet a járművek szállítását vállaló szülőknek.
Az idei nyárbúcsúztató sikere is igazolta, hogy szükség van hasonló rendezvények szervezésére, megtartására a faluban.

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
[Fotók]
NYÁRUTÓ – 2013. GÓR
NYÁRUTÓ – 2013. GÓR
NYÁRUTÓ – 2013. GÓR