2023. november 30. csütörtök
[Répcevidék]

Nőnapi köszöntő Nemesládonyban

Pietrowskiné Végh Andrea
Nőnapi köszöntő Nemesládonyban

Nőnap alkalmából a képviselő-testület ellátogatott a falu minden hölgylakójához, legyen szó magyarról vagy külföldiről, kicsiről vagy nagyról. Egyformán cserepes virággal kedveskedtünk a nőknek. A virágok mind sárga színűek voltak. A sárga automatikusan vidám, napsugaras jókedvre derít. Meleg hatást, boldogságot kelt, elősegíti a mentális aktivitást és erőt ad. Erőt, melyre most mindenkinek nagy szüksége van! Ezzel a szándékkal indultunk nőnap előtti szombaton, hogy minden hölgyet felkeressünk otthonában.
Jó volt látni, hogy a vírus ellenére a településen nem állt meg az élet. Ahogy mentünk házról házra, mindenhol új élményekkel gazdagodtunk. Engedjék meg, hogy megosszam Önökkel ezeknek egy töredékét.
Jártunk olyan háznál, ahol éppen disznóvágás zajlott, és a nagy munka ellenére is kedvesen invitáltak minket egy kis bőrkére, valamint a nem mindennapi gazdaságot is megtekinthettük. Ugyanis ebben az udvarban struccok és emuk is élnek számos baromfi mellett. Ezek a szokatlan állatok sok kíváncsiskodót csábítanak arra a környékre.
Folytatva utunkat, találkoztunk olyanokkal, akik a kertet rendezték, hiszen itt a tavasz. Szerencsére falun még mindig fontosnak tartják, hogy a porta rendezett, ápolt legyen. Településünk büszke lehet rendezett portáira, szorgalmas lakóira.
Továbbhaladva ragyogó tekintetű kismamához látogattunk, akitől megtudtuk, hogy májusra várják babájuk érkezését. Azt is elárulta, hogy a baba nagyon huncut, mert minden eddigi vizsgálaton szégyenlős volt, és nem mutatta meg a nemét, így meglepetés lesz a szülőknek. Jó egészséget és könnyű szülést kívánunk.
Találkoztunk újdonsült nyugdíjassal, aki a hosszú évek kitartó munkája után a megérdemelt pihenését töltheti családja körében. Már most invitáltuk az ősszel megrendezésre kerülő nyugdíjas napi rendezvényünkre.
Volt, ahol a házimunkát végző férjnek tudtuk átadni a virágot, mert az asszony kórházban feküdt műtét miatt. A ház ura csinosította, takarította a házat, hogy mire a feleség hazatér, minden a legnagyobb rendben legyen, és az asszony csak a gyógyulásra koncentrálhasson. Reméljük, hamarosan együtt lehet ismét a család.
Szinte mindenkivel sikerült pár szót váltani, fantasztikus érzés volt újra találkozni.
Reméljük, a legközelebbi ünnepet már a Faluházban tarthatjuk a szokásos módon.
Isten éltesse a nőket!

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.