2022. január 17. hétfő
[Répcevidék]

Nehéz időkben jó szolgálatot tesz a falugondnok

Pietrowskiné Végh Andrea
Nehéz időkben jó szolgálatot tesz a falugondnok
A COVID–19-járvány miatti korlátozások bevezetésével még hangsúlyosabb szerepet kaptak az időseket segítő személyek.

Szerencsés helyzetben van Nemesládony község, mert 2020. évben bevezetésre került a falugondnoki szolgálat. A falugondnok személyéről a falu lakói dönthettek, így került Kancsérné Balogh Adrienn erre a pozícióra. Adrienn, a 3 gyermekes édesanya közel 20 éve él a településen, mindenki ismeri és szereti, hamar az idősek támasza lett. Minden nap felkeresi az egyedülállókat, pár jó szóval biztatja őket. Érdeklődik, van-e valamire szükségük, tud-e bármiben segíteni. Ha kell gyógyszert írat, kiváltja a patikában, bevásárol, vizsgálatra viszi azt, aki kéri, igényli. Munkájában nagy segítséget jelent a Magyar Falu program keretében megnyert 9 személyes kisbusz is, melyet ezúton is hálásan köszönünk.
Ez az új szolgáltatás hamar népszerű lett mindenki körében. Öröm látni, hogy ezzel is segíthetjük a falu lakóinak életét.
A népszerű kezdeményezés, a hálataps mozgalom jutott az eszembe, melyet a karantén alá vont olaszok és spanyolok indítottak, és Magyarországon is sokan csatlakoztak a kihíváshoz. Arra kérek mindenkit, hogy ma este 8 órakor a taps a falugondnokoknak szóljon, hiszen ők sem maradhatnak otthon! Köszönjük áldozatos munkájukat!

 

 

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.