2022. december 5. hétfő
[Répcevidék]

Négy évszak, négy túra Csepregen

Hováthné Pados Teréz

2022. április 23-án Kiszsidány képviselő-testülete, a csepregi Petőfi Sándor Művelődési, Sportház és Könyvtár és a csepregi borosgazdák 16 km-es erdei túrára hívták a mozgás és a természet szerelmeseit.
A résztvevők az Új-Benekút-forrásnál regisztrálhattak. A következő útvonalat járták be: Madárerdő/Betyárfa - Kecskekút - Kiszsidányi erdő - Forráskút/Kiszsidány.
Itt, a Forrásréten vendégül látták a kiszsidányiak a túrázókat. Majd pihenés és beszélgetés után a túravezetővel elindultak a Tilos erdőn át Jani bácsi erdészkunyhójához és estefelé visszaérkeztek az Új-Benekút-forráshoz.
Öröm volt látni, hogy sok gyerek is volt a túrázók között, a szülőkkel együtt tették meg a távot.
Természetesen több helyen megálltak a barangolók, ahol a felnőtteket finom csepregi borokkal kínálták a gazdák. De aki akart, forrásvizet is ihatott.
Aranyosi Ervin A Föld napjára c. versével és az Erdő fohásza felolvasásával emlékeztek a Föld napjára, amely előző nap volt. A klímaváltozásról is hallhattak a barangolók, a gyerekek is érdeklődve figyeltek.
Akik eljöttek, megfigyelhették az ébredező tavaszi erdőt és kellemesen tölthették ezt a délutánt.
„Aki az erdő fáitől, a szikláktól, a zuhogó pataktól és a vándorló felhőktől kéri kölcsön a gondolatokat, az nem is fogy ki soha belőlük." Mikszáth Kálmán

Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.